...
TRENUTNO22:00 - 23:00Strip o vedač

Lifestyle / Tehnologija

Google Translate dobija funkciju transkribovanja

18.03.2020.

Navikli smo da putem Google Translate aplikacije prevodimo tekstove a od sada ćemo isto moći i sa govorom, živim govorom.

.

Kako piše Gadgets360, Google Translate aplikacija za Android nedavno je dobila novu opciju koja se na našem jeziku zove "transkribovanje". Pomoću nje, aplikacija može uživo da prevodi reči koje neko izgovara. Za sada je podržano svega osam jezika - engleski, nemački, francuski, španski, potrugalski, ruski, hindi i tajski jezik koji se govori na Tajlandu.

Sve je bazirano na aplikaciji za snimanje govora koju je Google razvio za svoje mobilne telefone Pixel 4 i Pixel 4 XL. Aplikacija je mogla da govor na engleskom jeziku pretvara u tekst sa prilično velikom tačnošću. Naravno, sve uz pomoć veštačke inteligencije.

Transkribovanje je Google prvi put predstavio u januaru ove godine na događaju posvećenom veštačkoj inteligenciji koji je održan u San Francisku. Samo par meseci kasnije ova funckija je omogućena svima...

Opcija transkribovanja bi trebalo da bude dostupna svima koji imaju poslenju verziju Google Translate aplikacije na svom telefonu.

Možda te još zanima:

.

Google Maps i restorani koji isporučuju hranu

Google je Maps aplikaciju usmerio ka tome da u prvi plan stavlja restorane koji isporučuju hranu, budući da je to poželjna opcija u…

.

Microsoft Edge pretekao Firefox

U svetu internet pretraživača deseilo se nešto neverovatno - Microsoft Edge je pretekao Mozilla Firefox po broju korisnika.

.

Jednostavni video pozivi

Ako imate problem sa video pozivima na aplikacijama poput Messengera, Vibera ili Whatsappa, imamo za vas potencijalno rešenje, odnosno aplikaciju. 

.

Google i YouTube pomažu u nastavi na daljinu

Kako se nastava zbog trenutne situacije širom sveta preselila na internet, Google i YouTube su pokrenuli nekoliko novih servisa koji…

.

Besplatna virtuelna poseta svetskim muzejima

Google Arts&Culture omogućio je virtuelni obilazak više od 2.500 muzeja širom sveta.

.

Google Translate kamera radi sa više od 100 jezika

Google Translate opcija za kameru sada je dostupna na mnogo više jezika nego ranije. Kompanija je predstavila set novih opcija za…

  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 21:00 90 u 60
  • 22:00 Strip o vedač
  • 23:00 Alt Šou

Anketa

Da li se pridržavate preporuke o ostajanju kod kuće tokom epidemije korona virusa? 

Oradio logo