.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Tehnologija

Google pita: Koji browser želiš da koristiš?

21.03.2019.

Nakon što je Evropska komisija kaznila Google sa pet milijardi dolara zbog monopolskog ponašanja, ovaj tehnološki gigant pokušava da izbegne takve situacije u budućnosti. Kazna je određena kao odgovor na to što je Google "primoravao" Android korisnike da upotrebljavaju njihove aplikacije, jer su one bile ekskluzivno ugrađene u operativni sistem.

.

Kako bi osigurali da evropski korisnici mogu da instaliraju i koriste različite browsere i sisteme za pretraživanje, Google će i stare i nove korisnike pitati koji browser i koji sistem za pretragu Interneta žele da koriste na svojim uređajima.

Kako prenosi Engadget, iako je Android korisnicima omogućeno da iz prodavnice preuzmu praktično svaku aplikaciju koju žele, na ovaj način Google želi da taj proces postane transparentniji i da se osigura da EU neće pokretati nove parnice protiv njega.

Kao dodatak, Google je kreirao različite licence za Google Play, Chrome i Search, nakon što je Komisija donela svoju odluku o kazni. To je omogućilo proizvođačima telefona da instaliraju koje god žele aplikacije kao alternativu Guglovim aplikacijama, pa se i na taj način uklanja Guglova odgovornost za to.

.
Windows 10 Your Phone podrška za pozivanje je stigla i dostupna je korisnicima. Microsoft je objavio Windows 10 Insider Preview za…
.
Kompanija Google pored redovnih apdejta svega što je u njihovom posedstvu, ovaj put odlučili su da unaprede i poslovne aplikacije.
.
Uglavnom 90 odsto vremena na Instagramu provodimo tako što pratimo aktivnosti drugih ljudi, odnosno gledamo u opciju "following".…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?