...
TRENUTNO20:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Google ima novu igračku: zove se Imagen 3

16.08.2024.

Google je lansirao najnoviju verziju svog AI alata za pretvaranje teksta u slike, "Imagen 3", korisnicima u SAD-u, prema tehnološkom sajtu VentureBeat. Alat za generisanje slika dostupan je preko Googleove platforme ImageFX i može se pristupiti na Googleovoj AI Test Kitchen. Imagen 3 je prvi put najavljen tokom Google I/O u maju i ranije je bio dostupan samo odabranim korisnicima Vertex AI-a.

.

"Imagen 3 je naš model za generisanje slika sa tekstom najvišeg kvaliteta. Stvara neverovatan nivo detalja, proizvodeći fotorealistične, verne slike sa mnogo manje distraktivnih vizuelnih artefakata u poređenju sa našim prethodnim modelima,“ rekao je Google.

Ažurirani AI alat za generisanje slika može stvarati slike na osnovu korisničkih zahteva. Korisnici takođe mogu uređivati slike tako što će označiti određeno područje i uputiti AI da izvrši željene promene. Alat ima neka ograničenja, kao što su nedostatak mogućnosti za generisanje slika javnih ličnosti ili oružja. Takođe, iako ne stvara slike imenovanih zaštićenih likova, korisnici mogu zaobići ovo ograničenje tako što će pružiti opis lika koji žele da stvore.

Google je takođe objavio istraživački rad u kojem objašnjava tehnologiju. Prema tehnološkom sajtu The Verge, neki korisnici Redita su prošle nedelje imali pristup Imagen 3.

Lansiranje Googleovog AI alata za generisanje slika poklapa se sa objavljivanjem konkurentskog AI sistema Grok-2 od strane xAI u istoj nedelji. Prethodno, nakon što su korisnici otkrili da Googleov Gemini AI chatbot proizvodi istorijski netačne slike, Google je obustavio mogućnosti generisanja slika kod Geminija.

Izvor: Business standard

Tagovi

Možda te još zanima:

.

OpenAI najavio svoj pretraživač - SearchGPT

Možda ChatGPT već doživljavate kao pretraživač - uostalom, možete unositi upite slične onima koje biste stavili u Google ili Bing.…

.

AI preuzima vlast u budućnosti

Naučnik Džefri Hinton, koji se smatra "kumom veštačke inteligencije" kaže da će vlade širom sveta morati da nađu način kako…

.

ChatGPT dobija još podataka

Kompanije OpenAI i Reddit su sklopile partnerstvo, koje će omogućiti da ChatGPT četbot dobija podatke sa popularne platforme.

.

Nova funkcija za duže trajanje baterije

Android će imati više opcija za trajanje aktivnosti ekrana pre nego što se zaključa.

.

OpenAI i Apple to su srca dva

Apple ponovo razgovara sa OpenAI, proizvođačem ChatGPT-a, kako bi pokrenuo neke AI funkcije koje dolaze u iOS 18.

.

LinkedIn video igre su zapravo zabavne!

Da odgovorimo na očigledno pitanje: Čekaj, LinkedIn ima video igre? Da. U maju je LinkedIn pokrenuo tri  puzzle zagonetke putem…

  • 18:00 Exit koncert
  • 19:00 Jump Around
  • 20:00 Music Mix by Bea

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo