...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Google i YouTube pomažu u nastavi na daljinu

23.03.2020.

Kako se nastava zbog trenutne situacije širom sveta preselila na internet, Google i YouTube su pokrenuli nekoliko novih servisa koji mogu da pomognu i nastavnicima i učenicima.

.

Google je pokrenuo stranicu Teach from Home na kojoj nastavnici mogu pronaći upustva kako da koriste servise ove kompanije za nastavu na daljinu. Na stranici, na primer, postoji detaljno upustvo o tome kako da napravite grupni video poziv koristeći Hangouts ili kako da putem Google Formsa napravite kratak test za svoje učenike.

Kako piše The Verge, stranica će se narednih dana dopunjavati novim materijalom. Oni koji žele mogu da preuzmu i toolkit sa svim potrebnim upustvima za korišćenje Google servisa. Ceo materijal je dostupan na nekoliko svetskih jezika, među kojima, makar trenutno, nema našeg jezika.

YouTube je ponudio stranicu Learn@Home. Na njoj će korisnici moći da pogledaju koji to kanali na ovoj platformi imaju edukativne video sadržaje za decu. Neki od kanala koji su preporučeni korisnicima su CrashCourse, Discovery Education, Cool School, PBS Kids... Ova stranica je, trenutno, posvećena samo sadržajima na engleskom jeziku, ali uskoro se očekuju i drugi jezici.

Možda te još zanima:

.

Saveti za uspešno učenje

U okviru vebinara „Saveti za uspešno učenje”, učenici osnovnih i srednjih škola imaće priliku da saznaju šta je sve potrebno…

.

Nauči sve što te zanima o HR sektoru

Ukoliko niste potpuno sigurni šta sve podrazumevaju poslovi u HR sektoru, ali vas inspiriše rad sa ljudima i vidite sebe kao…

.

Upoznajte studenta generacije Univerziteta u Novom Sadu

Univerzitet u Novom Sadu proglasio je diplomca studija medicine Dragana Turnjanina za studenta generacije u 2022. godini.

.

Neformalno obrazovanje postaje standard

Koliko puta ste do sada čuli mantru o tome kako je važno da tokom života steknete što više poslovnih veština?…

.

Da li veštačka inteligencija već bolje čita sa usana od ljudi?

Studija iz 2009. godine pokazala je kako smo u proseku sposobni da sa usana čitamo samo sa nekih 20 procenata…

.

Redovno ili kampanjski, učiti se mora

Ispitni rokovi na fakultetima su u punom jeku i borba studenata za uslov ili budžet je velika. Potreba za učenjem…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo