...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Google Fast Share

05.07.2019.

Kompanija Google mogla bi uskoro da objavi novu alatku za Android pod nazivom Fast Share. U pitanju je alatka za deljenje fajlova.

.

Deo je Nearby service u Google Play Services sekciji, a ne samo što bi mogla da bude zamena za Android Beam, već se očekuje da će biti i konkurencija Apple AirDrop servisu.

Fast Share je prvo primećen od strane sajta 9to5Google, a potom i od strane XDA Developers tima koji je kreirao screenshotove alatke.

Fotografije pokazuju da će nova alatka za deljenje fajlova omogućiti korisnicima da dele sadržaj na obližnjim uređajima bez interneta.

Servis koristi Bluetooth za iniciranje rada, a potom i direktnu Wi-Fi konekciju za deljenje fajlova. Ovo će omogućiti da se veliki fajlovi prenose mnogo brže nego što je to bilo moguće uz Android Beam, prenosi Benchmark.

Možda te još zanima:

.

Gugl i Fejsbuk rade od kuće do 2021. godine?

Mnogi su kancelarije zamenili svojim dnevnim sobama. Ono što niko sa sigurnošću ne može reći je koliko će ta situacija…

.

Vraćaju se najpopularnije Google Doodle igre

Google samo na prvi pogled deluje jednostavno, ali tu su brojne male zanimacije, poput Google Doodle igara.

.

Google Maps i restorani koji isporučuju hranu

Google je Maps aplikaciju usmerio ka tome da u prvi plan stavlja restorane koji isporučuju hranu, budući da je to poželjna opcija u…

.

Microsoft Edge pretekao Firefox

U svetu internet pretraživača deseilo se nešto neverovatno - Microsoft Edge je pretekao Mozilla Firefox po broju korisnika.

.

Jednostavni video pozivi

Ako imate problem sa video pozivima na aplikacijama poput Messengera, Vibera ili Whatsappa, imamo za vas potencijalno rešenje, odnosno aplikaciju. 

.

Google i YouTube pomažu u nastavi na daljinu

Kako se nastava zbog trenutne situacije širom sveta preselila na internet, Google i YouTube su pokrenuli nekoliko novih servisa koji…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo