...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Google Earth oduzima i dodaje

09.10.2023.

U svom prvom većem ažuriranju u dosta vremena, Google Earth uvodi redizajniranu Android aplikaciju koja dodaje dugo očekivanu podršku za Projects, ali takođe ukida jednu staru funkciju.

.

Google Earth verzija 10.35 za Android sada se uvodi i donosi značajnu promenu izgleda aplikacije. Ovo uključuje usvajanje modernog izgleda aplikacija koje je karakteristično za Google, sa zaobljenom trakom za pretragu, opcijom za promenu naloga preko slike profila i donjom trakom za korisnički interfejs koja zamenjuje bočni meni sa hamburger ikonom. Iskačući prozor koji se pojavljuje kada prvi put otvorite novu aplikaciju fokusira se na tri ključne funkcije – saradnju na projektima putem Google Drive-a, kreiranje mapa i sinhronizaciju između različitih uređaja.

Projects su možda najvažniji dodatak u novoj aplikaciji Google Earth. Projects u Google Earth omogućavaju korisnicima da kreiraju potpuno prilagođene mape koje mogu uključivati tekst, fotografije i video zapise zajedno sa sadržajem mape. Ova funkcija postoji već neko vreme, ali na stranici za podršku, Google napominje da su se Projects do sada mogli kreirati samo putem desktop verzije.

To se sada menja jer je podrška za Projects stigla u Android aplikaciju Google Earth.

Nekoliko drugih promena uključuje mogućnost deljenja mapa putem linka i/ili QR koda, kao i novo dugme "merenje" direktno ispod mape koje vam omogućava brzo merenje udaljenosti između dva mesta na planeti. Nova Android aplikacija Google Earth sada je takođe izgrađena pomoću platforme Flutter, sa animacijama koje su karakteristične za ovaj programski jezik koje se pojavljuju u određenim menijima. Budući da je izgrađena na Flutter platformi, pretpostavljamo da će ovaj redizajn verovatno stići i na iOS aplikaciju ranije ili kasnije.

Redizajn takođe ima podršku za velike ekrane. Ono što nedostaje u ovoj novoj Android aplikaciji Google Earth je Voyager. Ova funkcija je ranije postojala u glavnom meniju za Earth, ali je sada nigde ne možete pronaći. Google opisuje Voyager kao "zbirku interaktivnih vođenih tura, kvizova i slojeva koji imaju za cilj da obrazuju sve o svetu, lokacijama blizu i daleko". Treba napomenuti da se najnovija verzija desktop verzije Google Earth takođe seli Voyager na svoju posebnu stranicu, umesto da ga integriše u glavnu aplikaciju.

Kao što je već pomenuto, nova Android aplikacija Google Earth se sada uvodi, i možete proveriti da li imate dostupno ažuriranje u prodavnici Google Play.

Izvor: www.pcpress.rs

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Ugašen projekat koji je Microsoft reklamirao "na sva zvona"

Microsoft više neće podržavati Windows Subsystem za Android, koji je omogućavao da Android aplikacije fluidno rade na Windowsu 11.

.

Samsung Find pronalazi ljude, predmete i uređaje

One UI 6 je dobio najnoviju verziju, u okviru koje stiže veliki broj funkcija.

.

Šta je "Guglovo groblje“ i ko na njemu počiva?

Otkako je pre više od 25 godina Gugl stupio na svetsku scenu, većina ljudi je to ime povezivala s pretraživačem…

.

Microsoft Copilot stiže na Android

Microsoftov alat Copilot, AI chatbot kompanije koji može da uradi sve, od pomoći u pisanju koda do nacrta marketinške e-pošte,…

.

Android telefoni konačno dobijaju funkciju koju korisnicu priželjkuju

Sajt Android Authority donosi informacije o funkciji koja će korisnicima Android uređaja u velikoj meri olakšati praćenje zdravlja baterije.

.

Sud odlučio – Google je monopolista

Slučaj Epic Games protiv Google-a je otkrio da je monopol na prodaju digitalnih proizvoda u okviru aplikacija zavisio od tajnih…

  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo