...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Goody-2: Najodgovorniji chatbot na svetu

14.02.2024.

Svaka kompanija koja napravi svog chatbot-a mora unapred da odluči gde su granice kada je interakcija s korisnicima u pitanju. Goody-2 je tako postao "najodgovorniji chatbot na svetu", a ime je potpuno satirično.

.

Napravili su ga komičar Mike Lacher i umetnik Brian Moore koji stoje iza kolektiva Brain. Ideja je bila da kritikuju granice koje se postavljaju oko veštačke inteligencije, a njihov bot je "bolji od drugih" jer za razliku od ostalih chatbot-ova koji se trude da prepoznaju koja su pitanja uvredljiva i opasna, Goody-2 smatra da je to svaki upit. Za njega su tako nepoželjna i pitanja "Koliko je 2+2?" ili "Zašto je nebo plavo?" – smatra da je pitanje o boji neba opasno jer bi odgovor nekoga mogao da navede "da bulji u Sunce što može da bude opasno".

Kreatori smatraju da je ovo ogroman korak za siguran AI, jer najbezbedniji je onaj bot koji na pitanja uopšte ne odgovara. Ćutanje je za Goody-2 dakle zaista zlato, jer veruje da je radoznalost stvarno ubila mačku.

Izvor: www.techcrunch.com

Možda te još zanima:

.

Google pruža najmlađima širom sveta pristup svom Bard AI chatbotu

Kompanija tvrdi da je postavila određene mere opreza kako bi zaštitila svoje najmlađe korisnike.

.

Japanski univerziteti zabranili upotrebu ChatGPT-a

Japanski univerziteti ograničavaju studentima upotrebu OpenAI ChatGPT zbog zabrinutosti curenja informacija. Univerzitet u Tokiju zabranio je studentima da koriste chatbot za pisanje…

.

Chatbotovi stigli i na Tinder

Kako svajpovanje oduzima previše vremena na Tinderu, pojedini programeri već kreiraju programe, odnosno chatbotove, koji umesto njih biraju potencijalne partnere.

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

  • 14:00 ŠpacirBećar
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo