...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

GM pokreće Air BnB za automobile

15.03.2018.

General Motors priprema novu uslugu koju su mediji već nazvali Airbnbom za automobile i koja bi mogla biti velika pretnja rent-a-car industriji.

.

Servis na kojem radi ova kompanija omogućavao bi korisnicima vozila General Motors iznajmljivanje svojih automobila kada ih ne koriste, a svi zainteresovani mogli bi jednostavno putem mobilne aplikacije da rezervišu automobil preuzmu ga, voze i vrate vlasniku koji bi novac od zakupa delio s GM-om.

Ovakav način iznajmljivanja automobila sigurno bi bio puno jeftiniji od rent-a-cara, a korisnicima bi mogao pokriti troškove mesečnog održavanja automobila i potrošnje benzina, u zavisnosti od toga koliko dana iznajme vozilo.

Iako je ovakav servis zanimljiv i ima veliki potencijal, mnogo je stvari koje bi trebalo regulisati pre nego što ovaj servis počne sa radom. Prvo je pitanje sigurnosti jer ipak neznancu dajete ključeve svog automobila, zatim je tu pitanje osiguranja, plaćanja poreza koji moraju da plaćaju rent-a-car kompanije i regulative.

Iz General Motorsa trenutno ne žele da komentarišu ove informacije, a izvori upoznati s njihovim planovima kažu da bi ovaj servis, odnosno pilot program mogli da pokrenu već početkom leta u nekoliko gradova u SAD-u. Ukoliko se pilot projekt pokaže uspešnim, možemo očekivati slične servise i drugih kompanija.

 

Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo