...
TRENUTNO17:00 - 21:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

GM pokreće Air BnB za automobile

15.03.2018.

General Motors priprema novu uslugu koju su mediji već nazvali Airbnbom za automobile i koja bi mogla biti velika pretnja rent-a-car industriji.

.

Servis na kojem radi ova kompanija omogućavao bi korisnicima vozila General Motors iznajmljivanje svojih automobila kada ih ne koriste, a svi zainteresovani mogli bi jednostavno putem mobilne aplikacije da rezervišu automobil preuzmu ga, voze i vrate vlasniku koji bi novac od zakupa delio s GM-om.

Ovakav način iznajmljivanja automobila sigurno bi bio puno jeftiniji od rent-a-cara, a korisnicima bi mogao pokriti troškove mesečnog održavanja automobila i potrošnje benzina, u zavisnosti od toga koliko dana iznajme vozilo.

Iako je ovakav servis zanimljiv i ima veliki potencijal, mnogo je stvari koje bi trebalo regulisati pre nego što ovaj servis počne sa radom. Prvo je pitanje sigurnosti jer ipak neznancu dajete ključeve svog automobila, zatim je tu pitanje osiguranja, plaćanja poreza koji moraju da plaćaju rent-a-car kompanije i regulative.

Iz General Motorsa trenutno ne žele da komentarišu ove informacije, a izvori upoznati s njihovim planovima kažu da bi ovaj servis, odnosno pilot program mogli da pokrenu već početkom leta u nekoliko gradova u SAD-u. Ukoliko se pilot projekt pokaže uspešnim, možemo očekivati slične servise i drugih kompanija.

 

Možda te još zanima:

.

Domaćinski pileći bubci

Današnji recept je poslastica za sve gurmane i one koji se tako osećaju.

.

Za fizičko vaspitanje na fakultetima ima prostora

Časovi fizičkog vaspitanja vratiće se na fakultete, usvojeno je na sednici Nacionalnog prosvetnog saveta davne 2013. godine. Do danas, akademci…

.

Šta si mu rekla pa ti je to uradio?

U izveštaju Autonomnog ženskog centra za 2019. godinu (urađenom na osnovu medijskih izveštaja) stoji da je u prošloj godini zabeleženo…

.

Bolonjeze od juče

Ako kažemo da su u pitanju špageti bolonjeze, verovatno ćemo slagati, tako da ostajemo pri imenu pašta šuta.

.

Onlajn nasilje je svakodnevna pojava

Širenje glasina i etiketiranje već dosta dugo su neugodan i izazovan aspekt života maltene svake mlade osobe, a sveprisutnost pametnih…

.

I koja je uopšte poenta lajka?

Instagram želi da natera korisnike da prestanu da jure za lajkovima i nauči ih da cene i prate pravi sadržaj,…

  • 15:00 Bluegrass
  • 16:00 Strip o vedač
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 21:00 Music mix by Marko

Anketa

Da li se pridržavate preporuke o ostajanju kod kuće tokom epidemije korona virusa? 

Oradio logo