...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

GETTR je nova mreža za prognanike

06.01.2022.

Prognani sa Twittera se okupljaju na novoj platformi pod nazivom GETTR (Get Together). Džo Rogan je najnovija javna ličnost koja se pridružila toj alternativnoj društvenoj mreži.

.

GETTR je društvena mreža, koju je 4. jula 2021. godine kreirao Džejson Miler - bivši savetnik Donalda Trampa. Nova društvena mreža se promoviše kao "tržište za ideje", a mnogi je smatraju alternativom za Twitter.

GETTR je svojevrsno okupljalište onih koji su zabranjeni na Twitteru, a naziv je portmanto reči "getting together" ili "get together".

"Ljudi su isključeni sa platformi i shvatili su da su tehnološki giganti odlučili da se udruže sa ljudima iz više levog centra, koji žele da ućutkaju druge ljude", istakao je Miler po osnivanju platforme.

GETTR ima interfejs i funkcije koje su slične onima na Twitteru, a korisnici mogu da napišu objavu sa do 777 karaktera, kao i da ubace fotografiju ili video koji može da se deli ili linkuje.

Na samom GETTR sajtu stoji da je u pitanju "potpuno nova društvena platforma, zasnovana na principima slobodnog govora, nezavisnog mišljenja i odbacivanju političkog cenzurisanja i kulture otkazivanja (cancel culture)".

Platforma, prema navodima iz novembra, ima gotovo tri miliona korisnika i 400 hiljada dnevno aktivnih ljudi. Sada se navodi da je Rogan podstakao svojih 7,8 miliona sledbenika na Twitteru da mu se pridruže u prelasku na GETTR.

U prodavnicama aplikacija, GETTR je okarakterisan oznakom "M" za sadržaj koji je preporučen onima koji imaju više od 17 godina.

Izvor: B92

Tagovi

Možda te još zanima:

.

TikTok uklanja snimke koji negiraju klimatsku krizu

TikTok počinje da uklanja video snimke koji negiraju postojanje klimatskih promena. Kompanija je ažurirala svoju politiku o dezinformacijama koje se odnose…

.

Lemon8, zamena za TikTok ili novi hit

Osveženje koje stiže iz kompanije koja stoji iza TikToka poslednjih nedelja postalo je izuzetno popularno. Broj korisnika aplikacije Lemon8 iz…

.

Meta pravi svoj Twitter

Kompanija Meta planira novu aplikaciju zasnovanu isključivo na tekstu. Twitter je imao najveću političku moć kada su u pitanju društvene…

.

Reddit odvaja tekstualne i video postove

Reddit će ubuduće odvajati tekstualne i video postove. Tako će se video sadržaji naći u sekciji Watch feed, dok će oni obični…

.

TikTok pod istragom i u Kanadi

Kanadski regulatori za zaštitu privatnosti pokrenuli su istragu o TikTok-u zbog prikupljanja podataka korisnika. Platforma za deljenje videa, u vlasništvu kineskog…

.

Bezbednosna funkcija na Tviteru samo za pretplatnike

Twitter je objavio da će ograničiti upotrebu dvofaktorne autentifikacije (2FA) bazirane na SMS-u (2FA) na Twitter Blue pretplatnike.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo