...
TRENUTNO18:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Gejming industrija procvetala tokom korone

08.09.2020.

Foto: Pexels.com

Osim što nam je doneo karantin, maske i rukavice korona virus je doneo i veću upotrebu onlajn alata i duže provođenje vremena na internetu. Pravi bum su doživele video igre koje su donele rekordne prihode gejming industriji. 

.

Posao s igricama, računarskim ili na konzolama, veći je nego pre korona krize i stalno raste, prenosi Tanjug. Skoro cela gejming industrija počela je sa početkom pandemije da beleži rast. Gejmeri češće i duže provode vreme ispred računara uz svoje omiljene igre. Porast gaming industrije dokazuju poslovni rezultati kompanija koje se bave razvojem igara.

Tako je obrt kompanije koja je lansirala igrice "Call of Duty", "World of Warcraft", "Candy Crush", u proteklom kvartalu povećan za 38 posto, na 1,93 milijardi eura. Porastao je i broj aktivnih korisnika u roku od tri meseca.

I Nintendo beleži rast, u prvom poslovnom kvartalu je obrt skočio na 1,16 milijardi eura. Nintendo profitira od toga što građani, zbog restrikcija, provode više vremena kući za svojim konzolama. Sve bolja prodaja igrica za Playstation donela je Sonyu veći obrt tokom korona krize.

Iako je trenutno ovakva situacija, stručnjaci prognoziraju da je takav uspeh kratkoročan. 

Možda te još zanima:

.

Blogovanje i gejming legitimni poslovi u Kini

Bloomberg prenosi da će u Kini maturanti koji pokreću sopstveni posao, fokusiran na blogovanje ili gejming, sada biti klasifikovani kao zaposleni. 

.

Nova gejming meme aplikacija

Posle deset godina i 300 miliona mesečno aktivnih korisnika, Imgur predstavlja Melee, svoj prvenac i aplikaciju koja je namenjena gejmerima kako bi…

.

Gejming izaziva zavisnost ako mu dozvolite

Ako igrate video igre sigurno vam godinama govore kako ćete pokvariti vid, zapustiti školu, izgubiti prijatelje, postati agresivni i zavisnici…

.

BalCCon 2k19 - hakeri otkrivaju neistražene vode

Novosadsko udruženje Linux korisnika “LUGoNS” i ove godine u saradnji sa Katedrom za primenjene računarske nauke Fakulteta tehničkih nauka organizuje…

.

Fejsbuk planira velike izmene

I nije u pitanju ništa što ima veze sa pravilom privatnosti. Nažalost. Ove promene odnose se na Instant games.

.

Ćaskaj i takmiči se sa prijateljima

Ko god da ima Messenger, verovatno je u nekom trenutku odigrao neku igru sa svojim prijateljima na video pozivu. Ako…

  • 16:00 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija
  • 18:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo