...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Francuska zabranila prodaju Ajfona 12 zbog nivoa zračenja

13.09.2023.

Apple mora da prestane da prodaje svoj model Ajfon 12 u Francuskoj zbog nivoa zračenja iznad praga, rekao je francuski ministar za digitalnu ekonomiju Žan Noel Baro novinama La Parizijena.

.

Francusko nadzorno telo ANFR obavestilo je Apple o svojoj odluci da zabrani prodaju Ajfona 12 nakon sprovedenih testova.

Testovi su pokazali da je specifična stopa apsorpcije (SAR) pametnog telefona malo viša od zakonski dopuštene, naveo je ministar.

Rojters je zatražio od Applea da komentariše ovu odluku, ali nije dobio odgovor. Baro tvrdi da bi ažuriranje softvera bilo dovoljno za rješavanje problema radijacije povezanih s mobilnim telefonom koji američka kompanija prodaje od 2020.

"Očekuje se da će Apple odgovoriti u roku od dve nedelje. Ako to ne učine, spreman sam da naredim povlačenje svih Ajfona 12 koji su u opticaju. Pravilo je isto za sve, uključujući digitalne divove", dodao je. Evropska unija postavila je bezbednosna ograničenja za SAR vrednosti povezane s izloženošću mobilnim telefonima.

Francusko nadzorno telo sada će svoje nalaze proslediti regulatorima u drugim državama članicama EU. U 2020. Francuska je proširila propise koji zahtevaju od trgovaca da na pakovanjima prikazuju vrednost zračenja proizvoda osim moblnih telefona, uključujući tablete i druge elektroničke uređaje.

Izvor: www.n1info.rs

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Jokić piše istoriju: Može li NBA bez evropskih igrača?

Košarkaška publika u Srbiji ovih dana ne spava - prati se finalna serija NBA lige u kojoj se sastaju Denver…

.

Pretvaranje kasarne u dom pomoglo bi brojnim studentima

Nekadašnja kasarna "Dr Rudolf Arčibald Rajs" u Novom Sadu, koja se prostire na više od 7.000 kvadratnih metara, već dugo…

.

Orkestar mladih Zapadnog Balkana u novosadskoj Sinagogi

Mladi profesionalni muzičari okupljeni u orkestar pod nazivom Orkestar mladih Zapadnog Balkana (WBYO) osnovan je 2019. godine kao platforma za…

.

Skull and Bones: Gusarska avantura iz Ubisofta

Ako ovog leta ipak ne budete mogli da skoknete do nekog letovališta na obali mora spremite se za pravu morsku…

.

Saradnja može doneti samo dobre stvari

Nedavno je održan Kamp za obuku kandidata koji se realizuje u okviru projekta YoungInnov. Taj projekat ima za cilj podsticanje…

.

Zbog mobilnog život prođe

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji otkrilo je da posztoje ključni životni trenuci koje su ljudi propustili sopstvenim očima, jer su…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo