...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Fiat je napravio "Hey Google" automobil

05.04.2021.

Kako se vozila sve više definišu svojim digitalnim karakteristikama, tehnološke kompanije traže sve bliža partnerstva sa proizvođačima automobila.

.

Nova saradnja između Google-a i Fiata je najekstremniji primer do sada. Tri nova posebna izdanja Fiat 500 – Fiat 500, 500X crossover i 500L MPV – brendirani su Google-om, od korišćenja korporativnih boja tehnološkog giganta u presvlakama sedišta automobila, do postavljanja bedževa "Hey Google" iznad prednjeg točka. Ovakvo brendiranje u automobilu nije neobično, ali ovo je prvi put da vidimo logotip tehnološke kompanije na spoljnoj strani vozila. Sva tri vozila dolaze sa 7-inčnim ekranima osetljivim na dodir sa ugrađenim Google Asistentom, naravno, ali nude neke jedinstvene funkcije zahvaljujući integraciji sa Fijatovom uslugom Mopar Connect.

Omogućiće korisnicima daljinsko nadgledanje i upravljanje određenim aspektima automobila putem Google-ovog digitalnog asistenta na telefonu ili Google Nest Hub-a. Oni mogu da provere nivo goriva u automobilu, da vide da li je zaključan, da uključe svetla za nuždu ili čak da pronađu najbliži Fiatov servis. Upozorenja se takođe mogu poslati vlasniku ako automobil pređe određenu brzinu ili napusti određeno geografsko područje (sve ove funkcije neće biti dostupne širom sveta.)

Ono što je originalno u ovom partnerstvu, međutim, potiče iz promena dizajna u Fiat-u. Već smo primetili Google-ove presvlake i spoljašnje bedževe, a oznake na sedištima su označene logotipom Hey Google. Prema Motoring Research-u, automobili se takođe isporučuju sa Google-ovom goodie  torbicom, koja uključuje Google Hub, markiranu torbu za nošenje i odgovarajući cover za ključeve. Novi Fiat 500 biće dostupni u 10 evropskih zemalja, uključujući UK, Francusku, Španiju, Nemačku, Italiju, Austriju, Švajcarsku, Belgiju, Holandiju i Poljsku.

Izvor:www.pcpress.rs

Možda te još zanima:

.

Gugl "uči srpski" i postaje sve tečniji

Srpski jezik je prvi na teritoriji zapadnog Balkana koji je dobio TTS (Text-To-Speech) sintetizator za Google Translate

.

Od sada možete imati 3D fotke

Ako biste da unesete malo živosti u svoje fotografije, obradovaće vas vest da je internet gigant Google odlučio da u…

.

Pet zanimljivih funkcija kamere za koje možda niste znali

Osim za fotografisanje i snimanje videa, kamera vašeg telefona može da posluži za još po nešto. Predstavljamo vam pet načina na…

.

Jer sa platom odavno ne ide

Uskoro će vam Viber biti dovoljan da plaćate račune.

.

Apple i Google izbacili Fortnite iz svojih prodavnica

Popularna igra izbačena je iz Apple i Google online prodavnica. Razlog za ovaj potez je to što kupci igru nisu…

.

Kome treba šljaka, ima u kompaniji SONY

Pošto je objavljen Demon's Souls sa novom konzolom, Sony je na aktuelnu konzolu prestao da donosi nove igre, a lista…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Koji je najbolji način da se zaustavi širenje koronavirusa?

Oradio logo