...
TRENUTNO10:30 - 10:45Tehnologija

Lifestyle / Tehnologija

Dok Holidej šerovao selfi Bili Kida i Šejna

26.04.2021.

Uskoro ćemo i u starim "kaubojcima" viđati reklame za mobilne telefone.

.

Softver zasnovan na veštačkoj inteligenciji će u stare filmove koji se emituju na striming platformama moći da ugrađuje različite reklamne sadržaje.

Kada u nekom savremenom filmu, na stolu ispred glavnog junaka, ugledate flašu osvežavajućeg pića nekog poznatog brenda, budite sigurni da je za to neko platio producentima filma. U nekim slučajevima takvo oglašavanje se naplaćuje milionskim iznosima.

Već snimljeni filmovi, pogotovo legendarni klasici iz 30-tih, 40-ih i 50-ih godina prošlog veka bili su pošteđeni toga. Ali ne zadugo!

Stari filmski klasici koji mogu da se gledaju na striming platformama kao što je Netflix, uskoro bi mogli da postanu mesto na kome će se neočekivano pojavljivati savremeni oglasi i proizvodi.

Britanska advertajzing kompanija Mirriad razvila je softver zasnovan na veštačkoj inteligenciji (AI), koji će u stare filmove moći da ugrađuje različite reklamne sadržaje, od plakata, bilborda, grafita, pa sve do konkretnih objekata.

Mirriadov sistem se već koristi u Kini, gde je oglase "ugrađene" u stare filmove već videlo više od 100 miliona ljudi, pretplatnika kineskog video striming servisa Tencent Video.

Ako vam se nekada učini da u "Maratoncima", na stolu za ručkom, ugledate flašu nekog danas popularnog piva, znajte da vas oči ne varaju, već da je za to najverovatnije "kriv" britanski AI.

Izvor: www.telegraf.rs

Možda te još zanima:

.

Dust & Neon: Roboti u prašini Divljeg zapada

Možda se sećate sada već legendarnog filma "Cowboys & Aliens" iz 2011. godine koji je dokazao da u prljavštinu Divljeg…

.

Nova serija "1923": Surovi život na Divljem zapadu

Čuveni glumci čija karijera i dalje traje sa jednakim uspehom kao na njihovom početku, Harison Ford i Helen Miren, zajedno…

.

Usamljeni heroji u borbi protiv dobra i zla privlačni i danas

Divlji zapad, akcija, borba dobra i zla - sve su to sastojci dobrog vesterna. Žanr koji je obeležio jedno doba…

.

Snima se nova verzija filma "Buč Kesidi i Sandens Kid"

Amazonov serijal, koji je nazvan jednostavno "Butch and Sundance", vodiće Marvelovi režiseri braća Entoni i Džozef Ruso.

.

Kaubojština sa puno bezobraznog šmeka

"Ovi događaji su izmišljeni... ali su ovi ljudi postojali" kaže reditelj Džejms Semjuel u uvodnoj sekvenci novog Netfliksovog filma "The…

.

Apple testirao reklame u Maps-u

Apple planira da unese oglase u više svojih aplikacija. Kompanija je sprovela interne testove verzije Maps koja sadrži oglase za…

  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo