.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Tehnologija

Dobar dan, ja sam vaš robot-kurir

25.01.2019.

Isporuka paketa će se uskoro vršiti pomoću robota zaduženih za donošenje pošiljki do kućnog praga. Jedan od učesnika u ovoj evoluciji mogao bi da bude Amazon Prime servis, sa novim robotom koji je poneo ime Skaut.

.

Kako prenosi Wired, Skaut ima šest točkova i kreće se potpuno autonomno. Sa testiranjem bi trebalo da se počne uskoro i to u okviru premijum isporuka, koje bi do korisnika trebalo da stignu u roku od 24 sata. U probnom periodu isporuke će biti ograničene na period od ponedeljka do petka i to samo u vreme kada je gužva na trotoarima najmanja.

Skaut će u početku imati i ljudske pratioce koji će biti zaduženi za kretanje robota i zaobilaženje prepreka. Robot neće razvijati veće brzine od onih kojima se obično kreću pešaci, što bi trebalo da doprinese tome da se ovakav način isporuke lakše prihvati, te da se u budućnosti lakše reguliše na nivou gradova.

Kada su korisnici u pitanju, vreme potrebno za isporuku će u početku biti isto, tako da ih do ere brzih mehanizovanih pošiljki deli još vremena i još mnogo probnih perioda.

.
Iako smo pomalo svi zaboravili da Skajp postoji, od kako smo počeli da koristimo Viber za komunikaciju sa ljudima u drugim zemljama,…
.
Fejsbuk i Instagram ne služe samo za skupljanje lajkova, a Jutjub nije samo za slušanje muzike. Činjenica je da ih velika većina…
.
Ponuda je postavljena na Dream Market prodavnici, uz napomenu da se radi o ukupno 617 miliona naloga, a cena je 20.000 USD (u Bitcoinima).
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Koliko vodite računa o zaštiti svojih podataka na internetu?