.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Tehnologija

Disney pokreće streaming kanal

09.08.2017.

Medijska korporacija Walt Disney planira da pokrene on-line streaming usluge za filmove, šou i sportske programe, u pokušaju da dopre do digitalnih gledalaca koji su odustali od gledanja tradicionalne televizije. Želja im je da osvoje tržište Amazona i Neftlixa, a računaju da će dugoročno zaraditi više od svoje usluge nego iznajmljivanjem sadržaja Netflixu i sličnima. 

.

Time najveća svetska zabavna industrija preuzima proračunati korak, računajući da će dugoročno imati veći profit od svoje usluge na pretplatu nego od iznajmljivanja svojih filmova postojećim streaming kanala poput Netflixa.

Ulaskom u digitalno područje, Disney pokušava da osvoji tržište Amazona i Netflixa, koji su pridobili publiku kombinacijom originalnih programa dostupnih na zahtev i poslovnog modela fokusiranog na mesečne pretplate umesto na prihode od oglašavanja.

Već početkom naredne godine Disney planira da lansira ESPN brendiranu uslugu gledanja sporta, dok bi Disney streaming usluga bila lansirana 2019. godine, za početak na tržištu SAD-a ali vrlo brzo i na ostalim svetskim tržištima.

Disney je takođe najavio da će raskinuti distribucijski sporazum s Netflixom, a planiraju i da povećaju svoje investicije u filmove i televizijske serije kako bi producirali više originalnog sadržaja za svoje streaming usluge.

Izvor:24sata

.
Google je konačno omogućio dodeljenu "Video call" opciju u svojoj Phone aplikaciji. Opcija se prikazuje dok korisnik obavlja normalne…
.
Apple je blizu da zaključi ugovor o kupovini aplikacije Shazam za nekih 400 miliona dolara. Shazam, kompanija koja je osnovana 1999.…
.
Svake godine u ovo doba sve velike kompanije, na svim poljima, lagano sumiraju prethodnih 12 meseci. Iako do kraja ove godine ima…
Program
Kalendar događaja
Decembar 2017.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Anketa

Koja jelka je za vas prava?