.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Tehnologija

Disney pokreće streaming kanal

09.08.2017.

Medijska korporacija Walt Disney planira da pokrene on-line streaming usluge za filmove, šou i sportske programe, u pokušaju da dopre do digitalnih gledalaca koji su odustali od gledanja tradicionalne televizije. Želja im je da osvoje tržište Amazona i Neftlixa, a računaju da će dugoročno zaraditi više od svoje usluge nego iznajmljivanjem sadržaja Netflixu i sličnima. 

.

Time najveća svetska zabavna industrija preuzima proračunati korak, računajući da će dugoročno imati veći profit od svoje usluge na pretplatu nego od iznajmljivanja svojih filmova postojećim streaming kanala poput Netflixa.

Ulaskom u digitalno područje, Disney pokušava da osvoji tržište Amazona i Netflixa, koji su pridobili publiku kombinacijom originalnih programa dostupnih na zahtev i poslovnog modela fokusiranog na mesečne pretplate umesto na prihode od oglašavanja.

Već početkom naredne godine Disney planira da lansira ESPN brendiranu uslugu gledanja sporta, dok bi Disney streaming usluga bila lansirana 2019. godine, za početak na tržištu SAD-a ali vrlo brzo i na ostalim svetskim tržištima.

Disney je takođe najavio da će raskinuti distribucijski sporazum s Netflixom, a planiraju i da povećaju svoje investicije u filmove i televizijske serije kako bi producirali više originalnog sadržaja za svoje streaming usluge.

Izvor:24sata

.
Nova funkcija Snapchat-a možda je upravo ono što treba ovoj društvenoj mreži da zasija u punom sjaju i prevaziđe sve probleme.…
.
HBO je postao ozbiljna meta za hakere u poslednje vreme. Poslednji incident dogodio se kada je hakerska grupa poznata kao OurMine…
.
Veliki tehnološki magnati zarađuju astronomske cifre, ali se drže stare kapitalističke da moraš potrošiti novac ne bi li ga…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2017.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Da li biste išli na kampovanje?