...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Dezinfekcija mobilnih telefona

20.07.2020.

Pranje ruku, korišćenje dezinfekcionih sredstava i sve ostale mere održvanja higijene od pojave koronavirusa su na mnogo višem nivou, u odnosu na vreme pre pandemije. Vodi se računa o svemu, ali, da li dovoljno vodimo računa o necemu što nam je gotovo stalno u rukama? U pitanu je, naravno, mobilni telefon.

.

Većina ovih uredaja je osetljiva čak i na vlagu, a voda ili alkohol im definitivno smetaju. Zato su neke kompanije poput Zagg grupe izradile uredaj koji dezifinkuje telefone do 6,9 inča koristeći UV svetlo, čime se obezbeđuje uklanjanje do 99,9 odsto mikroorganizama.

Dostupni modeli imaju naziv Mophie i InvisibleShield, a uz osnovnu namenu dizajnirani su da budu i beskontaktni punjaci baterije na telefonu. Koštaju oko 80 dolara, ali se nigde decidirano ne pominje da li ovi uredaji uništavaju i virus Covid-19.

Možda te još zanima:

.

The Moth

Postanite pravi internet moljac

.

Sport kome korona ništa ne može

Do momenta kada će nas koronavirus pustiti iz svojih kandži, moraćemo da se ponašamo u skladu sa situacijom. Događaje poput…

.

Važno je ko je šta rekao

Društvene mreže olakšavaju nalaženje uzora i stupanje u kontakt sa njima. Dok je pre samo deset godina bilo nezamislivo da…

.

Srcream Into The Void

Slobodne se izvrištite

.

Instagram Reels kao konkurenciju TikToku

Tik Toku izgleda ozbiljno otkucava vreme slave

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music Mix by Majkić
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo