...
TRENUTNO00:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Dezinfekcija mobilnih telefona

20.07.2020.

Pranje ruku, korišćenje dezinfekcionih sredstava i sve ostale mere održvanja higijene od pojave koronavirusa su na mnogo višem nivou, u odnosu na vreme pre pandemije. Vodi se računa o svemu, ali, da li dovoljno vodimo računa o necemu što nam je gotovo stalno u rukama? U pitanu je, naravno, mobilni telefon.

.

Većina ovih uredaja je osetljiva čak i na vlagu, a voda ili alkohol im definitivno smetaju. Zato su neke kompanije poput Zagg grupe izradile uredaj koji dezifinkuje telefone do 6,9 inča koristeći UV svetlo, čime se obezbeđuje uklanjanje do 99,9 odsto mikroorganizama.

Dostupni modeli imaju naziv Mophie i InvisibleShield, a uz osnovnu namenu dizajnirani su da budu i beskontaktni punjaci baterije na telefonu. Koštaju oko 80 dolara, ali se nigde decidirano ne pominje da li ovi uredaji uništavaju i virus Covid-19.

Možda te još zanima:

.

Otkriven eliksir večne mladosti?

U Kini testiraju injekciju koja zaustavlja starenje. Za sada se eksperimenti vrše samo na miševima, ali prvi nalazi su ohrabrujući.

.

Niko te ne poznaje kao WC šolja

Pametni WC čuva vaše zdravlje i preporučuje šta da jedete.

.

Global Game Jam u online formatu

Ovogodišnji Global Game Jam biće održan od 27. do 31. januara, a univerzitet Metropolitan u Beogradu je ponovo jedan od…

.

Samoupravljanje je budućnost

Microsoft investira dve milijarde dolara u samoupravljiva vozila

.

Soko zove orla

Organi reda i pametni telefoni: Enkripcija s predumišljajem

.

Veštačko srce uskoro u prodaji

Posle dugog čekanja na dozvolu Evropske komisije, u drugom kvartalu 2021. godine će početi masovna proizvodnja i prodaja veštačkih srca…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Škripa
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo