...
TRENUTNO14:00 - 15:00RetroTips

Lifestyle / Tehnologija

Danas Apple konferencija i novi iPhone

07.09.2016.

Na današnjoj velikoj Apple konferenciji očekuje se predstavljanje više zanimljivih stvari koje je pripremila kompanija, a najuzbudljivija od svih je svakako novi iPhone 7. Tokom jučerasnjeg dana procurile su i određene kontroverzne informacije o tom telefonu, ali ništa još nije potvrđeno.

Apple je najavio novu konferenciju za sredu, 7. septembra u San Franicsku u 10 sati po lokalnom vremenu, odnosno 19 sati po srednjeevropskom letnjem vremenu.

.

Ove godine fokus je definitivno na predstavljanju novog telefona i nove kamere sa dvostrukim sočivom. Konferencija će doneti i nove informacije o softrveru. Veliki noviteti u softveru na svim iOS platformama nas čekaju u predstojećim mesecima.

Nova verzija mobilnog operativnog sistema za iPhone i iPad uređaje najavljena je još na Apple-ovom WDC 2016 događaju ovog leta, kao i novitet u OSX-u za Apple desktop računare. Tada je ozvaničen i iOS 10, uz listu glavnih i najzanimljivijih funkcija koje dolaze uz novi operativni sistem, pa se veruje da će i ovo biti deo današnje konferencije.

Možemo očekivati i predstavljanje nove generacije Apple Watcha. On je prvi put predstavljen uz iPhone 6, 2014. godine, a ako uzmemo u obzir da je iPhone neophodan za rad tog uređaja, nema boljeg časa za predstavljanje nove, druge generacije ovog gedžeta.

Uveliko se govorilo i o uklanjanju 3.5mm ulaza za slušalice sa novog iPhone-a, pa se očekuje da će Apple predstaviti i novu liniju bežičnih slušalica nazvanih Apple AirPods.

Live streaming događaja biće dostupan na stranici apple.com negde oko 19 sati po našem vremenu.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Raspisan konkurs za 20. Festival uličnih svirača

Organizatori Festivala uličnih svirača saopštili su da će ovogodišnji Gradić fest biti održan od 27. do 29. avgusta u Podgrađu…

.

Suština stvaralaštva su emocije

Gala Čaki je likovna umetnica koja živi i radi najviše u Novom Sadu, ali je njen rad prepoznat i nagrađivan…

.

Sa tinejdžerima u turističku turu kroz Novi Sad

Mladi novosađani uskoro će se oprobati u ulozi turističkih vodiča. Već od narednog meseca svi zainteresovani će imati priliku da…

.

Vozite kamion Evropom

Hteli mi to sebi da priznamo ili ne - video igre su odličan način za ubijanje slobodnog vremena, ukoliko ga…

.

"Kosa" pola veka kasnije: Da li se nešto promenilo?

Kultno delo "Kosa" prevenstveno je bilo zamišljeno kao brodvejski pozorišni komad, ali je svoju punu slavu dobilo filmskom ekranizacijom, pod…

.

Sizifova slikovnica za nepismene

Bojan Jokanović je rođen u Tuzli 1985. godine. Živi u Doboju, diplomirani je teolog i veroučitelj. Pored toga, bavi se i…

  • 11:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Radio Gruvanje
  • 16:00 Reflektor

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo