...
TRENUTNO15:50 - 17:20Leto na O radiju

Lifestyle / Tehnologija

Danas Apple konferencija i novi iPhone

07.09.2016.

Na današnjoj velikoj Apple konferenciji očekuje se predstavljanje više zanimljivih stvari koje je pripremila kompanija, a najuzbudljivija od svih je svakako novi iPhone 7. Tokom jučerasnjeg dana procurile su i određene kontroverzne informacije o tom telefonu, ali ništa još nije potvrđeno.

Apple je najavio novu konferenciju za sredu, 7. septembra u San Franicsku u 10 sati po lokalnom vremenu, odnosno 19 sati po srednjeevropskom letnjem vremenu.

.

Ove godine fokus je definitivno na predstavljanju novog telefona i nove kamere sa dvostrukim sočivom. Konferencija će doneti i nove informacije o softrveru. Veliki noviteti u softveru na svim iOS platformama nas čekaju u predstojećim mesecima.

Nova verzija mobilnog operativnog sistema za iPhone i iPad uređaje najavljena je još na Apple-ovom WDC 2016 događaju ovog leta, kao i novitet u OSX-u za Apple desktop računare. Tada je ozvaničen i iOS 10, uz listu glavnih i najzanimljivijih funkcija koje dolaze uz novi operativni sistem, pa se veruje da će i ovo biti deo današnje konferencije.

Možemo očekivati i predstavljanje nove generacije Apple Watcha. On je prvi put predstavljen uz iPhone 6, 2014. godine, a ako uzmemo u obzir da je iPhone neophodan za rad tog uređaja, nema boljeg časa za predstavljanje nove, druge generacije ovog gedžeta.

Uveliko se govorilo i o uklanjanju 3.5mm ulaza za slušalice sa novog iPhone-a, pa se očekuje da će Apple predstaviti i novu liniju bežičnih slušalica nazvanih Apple AirPods.

Live streaming događaja biće dostupan na stranici apple.com negde oko 19 sati po našem vremenu.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Kultura ne zanima nikoga

Uz turizam i sport, kultura  je jedna od najpogođenijih oblasti zbog globalne pandemije i pitanje je kada će se oporaviti.…

.

Nedelja književnosti u Novom Sadu

U narednih sedam dana Novi Sad će ugostiti 20 stranih i oko 70 domaćih pisaca u okviru treće nedelje Kaleidoskopa…

.

Cene stanova previsoke, a potražnja nikad veća

Traženje stanja je i bez dodatnih komplikacija često noćna mora. Treba ukopiti cenu, lokaciju, broj soba, dužinu ugovora i sve…

.

U omladinskim centrima se stiče neformalno obrazovanje

Omladinski centri su prostori namenjeni mladima, gde oni stiču zanja, veštine i iskustva, što doprinosi njihovom ličnom, profesionalnom i društvenom…

.

Instagram je broj jedan za promociju dizajnerskih radova

Svetlana Živanović je grafička dizajnerka i dve godine provela je u gejmerskoj industriji i arhitektonskoj vizuelizaciji. Sada je freelance logo dizajner…

  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:40 O tome se priča
  • 15:50 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija
  • 18:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo