...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Dan posle (opšte panike)

23.02.2024.

Tokom jučerašnjeg dana, AT&T i navodno druge mobilne mreže u SAD-u i Kanadi imale su problema sa radom, srušene su, a korisnici nisu bili u mogućnosti da obavljaju pozive, šalju poruke i pristupe internetu.

.

AT&T se zvanično oglasio oko 11 sati nakon prijava kvarova od strane korisnika, a iz kompanije ističu da su usluge ponovo dostupne svim korisnicima koji su prijavili probleme. U kompaniji AT&T kažu da preduzimaju korake koji će obezbediti da korisnici ne iskuse ništa slično u budućnosti.

Rani izveštaji, nakon pregleda sistema i obrade podataka, ukazuju na to da je problem prouzrokovala greška u okviru same kompanije i da nije u pitanju sajber napad.

"Na osnovu našeg prvobitnog pregleda, verujemo da je današnji prekid izazvan primenom i izvršavanjem pogrešnog procesa koji smo koristili dok smo širili našu mrežu, a ne sajber napadom", kažu iz ove kompanije.

U priču se umešao i američki FCC (Federalna komisija za komunikacije), koji je istakao da istražuje problem koji je nastao na mrežama. Iz Bele kuće kažu da su u kontaktu sa kompanijom AT&T, ali da još uvek nema svih konkretnih odgovora na to šta je dovelo do pada mreže.

Iako su korisnici drugih mreža, kao što su Verizon, T-Mobile, Cricket i neke manje, takođe prijavljivali probleme u radu, izgleda da je to bilo manjeg obima.

T-Mobile i Verizon su se zvanično oglasili i istakli da njihove mreže nisu bile pogođene problemima sa kojima se suočila AT&T mreža, i da korisnici koji su prijavili probleme verovatno nisu bili u mogućnosti da stupe u kontakt sa AT&T korisnicima.

Izvor:www.b92.net

 


Možda te još zanima:

.

Poleteo prvi komercijalni cepelin proizveden u Kini

"AS700 Sjangjun" je naziv prvog komercijalnog cepelina proizvedenog u Kini, koji je tokom probnog leta bezbedno prevalio oko 180 kilometara na relaciji između…

.

Yahoo kupuje Artifact

Yahoo je najavio kupovinu Artifact, platforme za vesti vođenu veštačkom inteligencijom koju su osnovali Instagram kreatori.

.

Novi vremenski standard za Mesec

Bela kuća je objavila da je zatražila od NASA-e da do 2026. godine kreira novi vremenski standard za Mesec. Koordinisano lunarno vreme…

.

Budućnost rastavljena na delove

Rastavljanje uređaja na delove, koje je objavio FCC (Federal Communications Commission u SAD-u), nudi više informacija o tome kako Humane…

.

Besmrtnost je moguća?

Poznati futurista Rej Kurcvajl, inače bivši Google inženjer, predviđa da će besmrtnost postati moguća do 2030. godine.

.

Njujorški gradski AI četbot savetovao preduzetnike da krše zakon

Njujorški gradski četbot na bazi veštačke inteligencije (AI) MyCity je davao netačne odgovore i savete preduzetnicima koji bi podrazumevali kršenje…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo