.
Trenutno
Leto
 Novinari O radija
Lifestyle / Tehnologija

Da li ste spremni za savitljive mobilne?

27.01.2017.

Malo ko će odgovoriti da ne želi da vidi (ili proba) bar neke od mogućnosti koje pružaju pametni telefoni koje je moguće preklopiti i/ili saviti. Ali, dok takve novotarije izgledno stižu na tržište u skorije vreme, valja se pripremiti i na jednu drugu stvar - opake cene.

.

Nekom se možda čini da je mogućnost preklapanja ili savijanja pametnog telefona tek dizajnerska glupost, ali kako je to obično i slučaj, u pitanju bi bilo površno gledanje na stvari. Ne samo da ovakvi uređaji nose manju verovatnoću da će im se ekrani razbiti pri prvom padu, već će im masovnom proizvodnjom i neki delovi biti jeftiniji nego kod današnjih uređaja.

Kod savitljivih modela valja računati i s kompaktnijim dimenzijama uređaja, koji se može "otvoriti" po potrebi korisnika za gledanjem više sadržaja.

Već godinama niz proizvođača koketira s potrošačima predstavljajući raznorazne prototipove savitljivih mobilnih uređaja, ali na konkretne poteze se još čeka. Proteklih nekoliko meseci posebno aktivna se pokazala rubrika mobilnih patenata koji opisuju savitljive modele. I dok patenti u pravilu ne znače proizvodnju, vredi se setiti da su još 2013. godine i LG i Samsung najavili kako će do 2020. godine tržište biti 'preplavljeno savitljivim uređajima svih dimenzija'.

Glasine koje prenosi CNet govore i o tom kako je LG Electronics potpisao ugovor s Appleom, Googleom i Microsoftom, u sklopu kojeg će ovi IT divovi imati pristup savitljivim OLED ekranima 2018. godine. Među prvim proizvođačima bi se ipak mogao pojaviti Samsung, svojom eksperimentalnom linijom pametnih telefona Galaxy X.

Ono što je već sada jasno je činjenica da će prvi takvi uređaji biti papreno skupi i da će se prodavati u ograničenom broju na ograničenim tržištima. Ovakva stvar ne čudi preterano i u skladu je s očekivanjima analitičara.

Autor: Tportal.hr

.
LinkedIn uvodi novu opciju - Skills Assessment kvizove za procenu veština. Kratki, standardizovani testovi omogućiće vam da dokažete…
.
Nije problem pronaći video. Problem je pronaći jedan kratak deo video snimka koji traje više od 2 minuta. Rešenje izgleda stiže.
.
Niko ko koristi Viber za komunikaciju ne može baš da odoli preslatkim stikerima. Ono što je međutim još bolje, jeste da će ti…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?