...
TRENUTNO17:00 - 18:00Radio Grafiti

Lifestyle / Tehnologija

Chrome dobio dark mode

29.04.2019.

Chrome 74 zvanično je pušten za Windows, Mac i Linux računare. Najveća novina je taman režim (dark mode) za korisnike Windows 10 OS-a.  Chrome će se automatski sinhronizovati ako je u podešavanjima Windows 10 omogućen dark mode. Krajnji rezultat je da Chrome izgleda gotovo identično kao njegov Incognito prozor.

.

Iako Google omogućava ovaj novi dark mode u Windows-u, kompanija ga još nije potpuno omogućila za sve korisnike Chrome-a.

"Ovu funkciju omogućavamo malom broju Chrome M74 korisnika, opcija će postati dostupnija u bliskoj budućnosti", kažu u kompaniji Google.

Chrome 74 je dostupan za preuzimanje sa Google-ovog Chrome sajta ili iz Help>About Google Chrome>Updates ako već koristite browser. 

Kako prenosi The Verge, možda postoje elementi koji ne prikazuju ispravno tamnu temu. Ili ćete morati da se nosite sa čudnim dizajnom i sačekate da programer ažurira temu ili da se vratite na podrazumevani Chrome, piše AndroidAuthority.

Chrome 74 takođe uključuje i brojne druge promene koje nisu tako očigledne da bi bile vidljive, poput animacije koje kod dela korisnika mogu da izazovu vrtoglavicu i mučninu, a postoji i nova zastavica koja blokira da sajtovi otkriju Incognito Mode.

Možda te još zanima:

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Znaju šta ste gledali svakog leta

Nakon odluke suda, Google je pristao da izbriše milijarde podataka i ograniči donekle svoju moć da prati korisnike.

.

Šta će žaba nasred Google sajta?

Da li ste primetili žabicu kada ste otvorili Google jutros? Da li znate zašto je tu?

.

Reddit će prodavati sadržaje korisnika

Sporazum, čija se godišnja vrednost procenjuje na oko 60 miliona dolara, predstavlja značajan napredak u regulisanju upotrebe podataka za obuku…

.

Šta je "Guglovo groblje“ i ko na njemu počiva?

Otkako je pre više od 25 godina Gugl stupio na svetsku scenu, većina ljudi je to ime povezivala s pretraživačem…

.

Hakeri mogu da pristupe Google nalozima i bez lozinke

Sajber stručnjaci iz CloudSEK-a upozoravaju na novi oblik malvera koji omogućava hakerima da zaobiđu dvostruku autentifikaciju i pristupe Google nalozima…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo