.
Trenutno
O tome se priča
 Jelena Mijatović
Lifestyle / Tehnologija

Budućnost je proširena stvarnost

09.01.2017.

Prošla godina bila je odlična kako za virtuelnu, tako i za proširenu stvarnost, ali možda uskoro jedna nadvlada drugu. U prošloj smo godini svedočili brojnim tehnološkim inovacijama. Platforma PlayStation VR i igra Pokemon GO pokazale su kako svet nije uvek onakav kakvim se čini. 

.

Primene virtuelne i proširene stvarnosti testiraju se na raznim platformama, sa veoma različitim rezultatima. Ali izgleda da bi uskoro ipak trebalo da prevlada proširena stvarnost.

Zamislite da ste na poslu i po vazduhu pretražujete e-mailove. U njima su grafikoni, poruke i slike koje se pojavljuju na vašem stolu i nestaju kad god zaželite. To je proširena stvarnost, stvarnost koja je "bolja", proširena raznim digitalnim ekranima. Uskoro bi mogli na glavi da imate montirane ekrane koji bi ispunjavali okolinu s raznolikom grafikom. To uključuje i igru u kojoj "pucate" u robote oko vas.

Dolazak igre Pokemon Go i Microsoftovog HoloLensa tek je početak, tvrdi New Scientist. Phab 2 Pro kompanije Lenovo prvi je koji koristi Googleovu platformu Tango AR, koja ima alat za merenje u proširenoj stvarnosti, simulator Sunčevog sistema i čak alat za kupovinu. Fanovi proširene stvarnosti smatraju kako da će ovu tehnologiju moći da koriste na radnom mestu bar onoliko koliko i za zabavu.

Tako će radnici u fabrikama moći da nauče kako da koriste novu mašinu sa direktnim uputstvima, a arhitekte će moći da hodaju kroz svoje vizije novih projekata i restauriranih zgrada.

Čak se razvija i tehnologija koja bi omogućila policajcima dobijanje različitih perspektiva mesta zločina.

Jasno, poput svakog izuma i na proširenu se stvarnost treba navići. I Pokemon Go je uznemirio neke ljude koji nisu hteli da animirana čudovišta iskaču po njihovim domovima. Bez obzira na to, ovo je tek početak revolucije proširene stvarnosti.

Pogledajte u videu kako bi to moglo da izgleda.

Izvor: Net.hr

.
LinkedIn uvodi novu opciju - Skills Assessment kvizove za procenu veština. Kratki, standardizovani testovi omogućiće vam da dokažete…
.
Nije problem pronaći video. Problem je pronaći jedan kratak deo video snimka koji traje više od 2 minuta. Rešenje izgleda stiže.
.
Niko ko koristi Viber za komunikaciju ne može baš da odoli preslatkim stikerima. Ono što je međutim još bolje, jeste da će ti…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?