...
TRENUTNO15:00 - 16:00Radio Gruvanje

Lifestyle / Tehnologija

Budućnost je proširena stvarnost

09.01.2017.

Prošla godina bila je odlična kako za virtuelnu, tako i za proširenu stvarnost, ali možda uskoro jedna nadvlada drugu. U prošloj smo godini svedočili brojnim tehnološkim inovacijama. Platforma PlayStation VR i igra Pokemon GO pokazale su kako svet nije uvek onakav kakvim se čini. 

.

Primene virtuelne i proširene stvarnosti testiraju se na raznim platformama, sa veoma različitim rezultatima. Ali izgleda da bi uskoro ipak trebalo da prevlada proširena stvarnost.

Zamislite da ste na poslu i po vazduhu pretražujete e-mailove. U njima su grafikoni, poruke i slike koje se pojavljuju na vašem stolu i nestaju kad god zaželite. To je proširena stvarnost, stvarnost koja je "bolja", proširena raznim digitalnim ekranima. Uskoro bi mogli na glavi da imate montirane ekrane koji bi ispunjavali okolinu s raznolikom grafikom. To uključuje i igru u kojoj "pucate" u robote oko vas.

Dolazak igre Pokemon Go i Microsoftovog HoloLensa tek je početak, tvrdi New Scientist. Phab 2 Pro kompanije Lenovo prvi je koji koristi Googleovu platformu Tango AR, koja ima alat za merenje u proširenoj stvarnosti, simulator Sunčevog sistema i čak alat za kupovinu. Fanovi proširene stvarnosti smatraju kako da će ovu tehnologiju moći da koriste na radnom mestu bar onoliko koliko i za zabavu.

Tako će radnici u fabrikama moći da nauče kako da koriste novu mašinu sa direktnim uputstvima, a arhitekte će moći da hodaju kroz svoje vizije novih projekata i restauriranih zgrada.

Čak se razvija i tehnologija koja bi omogućila policajcima dobijanje različitih perspektiva mesta zločina.

Jasno, poput svakog izuma i na proširenu se stvarnost treba navići. I Pokemon Go je uznemirio neke ljude koji nisu hteli da animirana čudovišta iskaču po njihovim domovima. Bez obzira na to, ovo je tek početak revolucije proširene stvarnosti.

Pogledajte u videu kako bi to moglo da izgleda.

Izvor: Net.hr

Možda te još zanima:

.

Hronološki pregledajte objave na Instagramu

Korisnici društvene mreže Instagram će uskoro moći da postove sa naloga koje prate isprate hronološki.

.

Viber protiv Whatsappa - borba bez pobednika

Kada se pomene dopisivanje, SMS poruke više nisu prva stvar koja će vam pasti na pamet. Njihovo vreme, polako ali…

.

Word, Excell i Power Point u jednoj aplikaciji

Nova verzija Office aplikacije za Android mobilne telefone objedinjuje sve opcije koje su imale samostalne Word, Excell i Power Point…

.

Telefon sa ekranom na izvlačenje?

Posle telefona na preklop, dolaze nam i oni sa ekranom na izvlačenje.

.

GameSnacks je zamena za flash igre

GameSnacks je platforma na kojoj možete pronaći mini igre bazirane na HTML5 kodu i mogu poslužiti kao odlična zamena za…

.

#Onokad te muva bot

Ako koristite neku od aplikacija za upoznavanje verovatno očekujete da komunicirate sa, u najmanju ruku, ljudskim bićem, zar ne? Da,…

  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Radio Gruvanje
  • 16:00 Reflektor
  • 17:00 Popodne na O radiju

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo