...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Budući pametni kućni uređaji mogu biti bez ekrana i uklapati se u okolinu

02.05.2022.

Google istražuje mogućnost maskiranja interfejsa za kontrolu ambijentalnih računarskih uređaja tako što ih čini da se stapaju sa materijalima kao što su drvo i tkanina.

.

Svakodnevni materijali vaše kuće mogu zadržati i sakriti buduće pametne uređaje tako da se bolje uklapaju kada ih ne koristite. Ovo je bio san već neko vreme, pa čak možete pronaći projekte pametnih ogledala na YouTube-u, ali Google sada daje sve od sebe da ovu viziju oživi u velikim razmerama. Za sada Google AI blog ovo istražuje samo kao ideju i nema trenutne planove za tranziciju Nest ili Google proizvoda u ovom pravcu, ali je jasno da ako ovo uspe, konačno bismo mogli da se odmorimo od ekrana u tradicionalnom smislu. Zamislite da perete zube i proveravate vremenske prilike u svom odrazu ili gledate upaljeni “drveni” tajmer na mašini za pranje sudova da vidite koliko je vremena preostalo.

Tehnologija bi trebalo da se "makne s puta" i da radi svoj posao u pozadini vašeg života, efektivno nestajući, a da nikada ne preuzme prednost na način na koji to telefoni rade, tako da je ovaj novi pravac osvežavajući. Ideje uključuju korišćenje akrilnih, PETG, drvenih furnira, ogledala i tekstilnih površina i prikazivanje fonta dovoljno vidljivog na njima. Da bi to uradio, Google koristi nešto što se zove passive-matrix OLEDs, koja se zasniva na jednostavnom dizajnu koji značajno smanjuje troškove i složenost. Nažalost, ovi ekrani obično koriste skanline renderovanje, što znači da imaju ograničenu osvetljenost i treperenje.

U suštini, vraćamo se u dobra stara vremena digitalnih satova za prikazivanje informacija, čak i ako su uređaji složeniji u svojoj funkcionalnosti. Tim koji stoji iza novih ideja, umesto toga predlaže pristup paralelnog prikazivanja, koji bi mogao da reši neke od ovih problema korišćenjem vizuelnih trikova. Na kraju, oni se nadaju da će ovaj novi pristup tehnologiji prikazivanja podstaći alternativne scenarije u kojima tehnologija može biti harmoničnija i bolje koegzistirati sa nama u našim okruženjima.

Izvor:www.pcpress.rs

Tagovi

Možda te još zanima:

.

GSpace: Google aplikacije i na Huawei telefonima

Ako koristite Huawei Mobile Services telefon, sigurno vas nervira to što na njemu ne rade Google aplikacije. Ali za to…

.

Google Play ima novi logo

Google Play je predstavio novi logo, kojim je obeležio desetu godišnjicu postojanja. Promene su suptilne, sa manjim izmenama u obliku,…

.

Uživajte na odmoru!

Kako promeniti merne jedinice u Google Maps-u za Android?

.

Google testira modularnu verziju Street View-a

Street View za Google mape pokrenut je pre 15 godina, a Google koristi ovu godišnjicu da izbaci neka ažuriranja, uključujući veliko ažuriranje hardvera…

.

Uklanja se 1.5 milion aplikacija sa Google Play i App Store

Pre nekog vremena, govorilo se o tome kako kompanije Apple i Google planiraju da uklone aplikacije iz App Store i Play…

.

Guglove usluge ćemo plaćati 20 odsto više, a računi će stizati sa adrese u Srbiji

Pre nešto manje od godinu dana, korisnici Google servisa su se zapitali zašto je Google počeo da izdaje račune sa…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:10 Pesma dana

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo