...
TRENUTNO21:00 - 22:0090 u 60

Lifestyle / Tehnologija

Besplatan WiFi na 32 lokacije u Novom Sadu

29.11.2017.

Od 1. decembra u Novom Sadu će postojati 32 lokacije na kojima će moći potpuno besplatno da se koriste usluge bežičnog interneta. Mreža će se zvati "Evropska prestonica kulture 2021", dok će šifra za pristup mreži glasiti "opens2019".

.

Besplatan WiFi moći će da se koristi na sledećim lokacijama: Petrovaradinska tvrđava (Plato ispred Muzeja grada Novog Sada, Terasa – kod sata, Kod Astronomskog društva (za vreme EXITA-a), Kod Akademije umetnosti (za vreme EXITA-a), Kod meteorološke stanice (za vreme EXITA-a); Centar grada - Gradska biblioteka (Dunavska ulica br. 1), Zmaj Jovina ulica br. 22, Katolička porta, Trifkovićev trg, Pozorišni trg, Trg slobode, Ulica kralja Aleksandra (kod "Trčike"), Ulica Modene; Parkovi - Dunavski park, Limanski park (kod Skejt parka), Futoški park, Železnički park (park iza MAS –a); Beogradski kej - kod košarkaškog igrališta, kod fontane, kod kafea "Zeppelin", kod biste azerbejdžanskog kompozitora Uzeira Hadžibejlija i naspram Filozofskog fakulteta.

Besplatan WiFi biće i na Štrandu (Kod Mosta slobode i kod glavnog ulaza), na platou ispred Spensa i kod "kadice" na Spensu, u Studentskom kampusu (Đačko igralište, kod studentskih domova "Slobodan Bajić" 1 i 2), kao i na platou ispred Poliklinike KCV, na Međumesnoj autobuskoj stanici i igralištu na Detelinari kod vrtića "Veseli vozić".

Do sada uložena vrednost projekta i opreme iznosi pet miliona dinara i taj novac je utrošen za zamenu uređaja na šest postojećih internet lokacija u gradu i postavljanje uređaja za besplatan WiFi na 26 novih lokacija.

Ovaj projekat biće nastavljen i sledeće godine, kroz povećan broj lokacija u gradu i u naseljima Kovilj, Kać, Kisač, Stepanovićevo i Rumenka. Projekat zajednički realizuju Grad Novi Sad i JKP "Informatika".

P. N.

Možda te još zanima:

.

ČBS u subotu u Novom Sadu

Posle nešto više od godinu dana, kragujevački bend Čovek bez sluha ponovo dolazi u novosadski klub Shamrock, u kome je…

.

Suština stvaralaštva su emocije

Gala Čaki je likovna umetnica koja živi i radi najviše u Novom Sadu, ali je njen rad prepoznat i nagrađivan…

.

Sa tinejdžerima u turističku turu kroz Novi Sad

Mladi novosađani uskoro će se oprobati u ulozi turističkih vodiča. Već od narednog meseca svi zainteresovani će imati priliku da…

.

Vozite kamion Evropom

Hteli mi to sebi da priznamo ili ne - video igre su odličan način za ubijanje slobodnog vremena, ukoliko ga…

.

Bogata koncertna godina je iza nas

Januar je idealan sa sumiranje utisaka iz prošle i pravljenje planova za narednu godinu. Upravo iz tog razloga, vreme je…

.

Red vožnje novosadskog gradskog prevoza za iOS

Postoji nekoliko nezvaničnih apliakcija na kojima možete proveriti red vožnje nekog od novosadskih autobusa. Ove aplikacije su uglavnom namenjene korisnicima…

  • 18:00 Dnevna soba
  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 21:00 90 u 60
  • 22:00 Strip o vedač
  • 23:00 Alt Šou

Anketa

Da li se pridržavate preporuke o ostajanju kod kuće tokom epidemije korona virusa? 

Oradio logo