.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Tehnologija

Balkan Tube Fest za sve generacije

27.09.2018.

U Beogradu će, 29. i 30. septembra, u Kombank dvorani (nekadašnji Dom sindikata), biti održan Balkan Tube Fest. Organizatori najavljuju da nas, kao i prethodnih godina, očekuje veliki broj regionalnih youtubera i odlična atmosfera.

.

Balkan Tube Fest je festival posvećen fanovima YouTube kulture i najpopularnijim youtuberima na ovim prostorima.

YouTube zajednica je poslednjih nekoliko godina u ogromnom porastu, a popularnost koju pojedini autori imaju meri se i stotinama hiljada subscribera. Posebno veliku gledanost i popularnost ima YouTube zajednica Balkana, sa milionskim pregledima video klipova 

"Balkan Tube Fest je namenjen svim fanovima YouTube kulture, a trenutno u Srbiji imate fanove koji imaju od četiri godine, pa do 50 godina. Naša, balkanska YouTube scena je treća po veličini u svetu. Naši youtuberi imaju više od 30 miliona pregleda na mesečnom nivou, tako da je vrlo široka ciljna grupa, ali ipak najviše dolaze klinci", rekla je za O radio Mirjana Vladisavljević iz organizacije ovog festivala. 

balkantubefest jpg

BTF predstavlja direktan susret YouTube zvezda sa ovih prostora i njihovih fanova, kao i svojevrsnu reviju najboljih klipova u protekloj sezoni.

Najveći deo programa posvećen je mladima koji tek otkrivaju internet, ali i roditeljima koji ih prate. Ipak nije sve samo zabava, pa postoje i ozbiljni paneli namenjeni onim malo starijim korisnicima neta. Na panelima će biti priče o tehnološkom kriminalu i o tome kako možete da se zaštitite na internetu.

Ovaj festival je regionalnog karaktera, spaja mlade sa prostora nekadašnje Jugoslavije i prikazuje da nacionalnost i vera ne bi smeli da sprečavaju ljude da rade zajedno stvari koje vole. Pored Beograda, do sada je BTF održavan i u Sarajevu i Banjaluci, a kako naša sagovornica kaže, bosanska scena ima veliki broj youtubera koji su popularni i tamo i kod nas.

"Balkan Tube fest je dokazao da nije bitno ko je koje vere, boje i nacije. Kod nas uopšte nije važno da li je neko Srbin, Hrvat ili Musliman, deca podjednako dolaze da ih gledaju i da ih vole i ovde cveta jedna ljubav ex Jugoslavije."

balkantubefest1 jpg

Na prvi pogled čini se da našom YouTube scenom dominiraju kanali koji su posvećeni gejmerima, kao i make up tutorijali ili kanali koji nekoga ili nešto ismevaju. Ali Mirjana kaže da su ozbiljni kanali ipak mnogo uspešniji na globalnom nivou.

"Kod nas verovatno najozbiljniji kanal ima Dušan PC Axe. To je kanal koji je ove godine osvojio prvo mesto u svetu u modovanju računara. Dakle, neki mali, obični ljudi iz Srbije koji su se jedva snašli da iseku neke limove za računare, napravili su računar koji je odneo pobedu na globalnom nivou, dakle to je velika stvar za Srbiju. Takav jedan čovek ima baš ozbiljan kanal i prati ga oko 120 hiljada ljudi."  

Na Balkan Tube festu je uvek veselo i bučno, atmosfera nosi posetioce, a vriska i cika zbog oduševljenja našim youtuberima je prisutna od otvaranja do zatvaranja kapija.

Festival je rasprodat i karata više nema u pretprodaji. Ipak organizatori kažu da će na dan festivala pustiti u prodaju još jedan kontigent karata za one koji dolaze sa strane. Kapije se otvaraju u 11 časova, zvaničan program traje do 18h, ali će i ispred Kombank dvorane biti organizovane aktivacije, pa će program napolju trajati i duže.

A.K.

.
O dinamičnim mejlovima je počelo da se govori još u martu, pa je još tada moglo da se čuje da bi zahvaljujući njima Gmail platforma…
.
Ruska netrepeljivost prema VPN-ovima koji olakšavaju borbu protiv cenzure je dobro poznata, a sada bi ta zemlja uskoro mogla da…
.
Najveći problem Shazam aplikacije je bio to što nije mogla da prepoznaje one pesme koje se slušaju preko slušalica, pa su korisnici…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?