...
TRENUTNO17:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Apple predstavio iOS 14

24.06.2020.

Apple je na svojoj prvoj virtuelnoj konferenciji predstavio nove verzije operativnog sistema za iPhone, iPad i Apple pametne satove.

.

Korisnici će imati priliku da ažuriraju svoje uređaje besplatno tokom ove godine. iOS 14 donosi puno novih opcija koje se najčešće tiču personalizacije uređaja, ali i ispravke grešaka koje je imao prošlogodišnji iOS 13.

Jedna od većih novosti koji donosi iOS 14 su vidžeti koje korisnici mogu da postave na početni ekran. Ako ste koristili Android, onda sigurno znate i kako to izgleda. Tu je i opcija App Clip koja će omogućiti da koriste funkcije neke aplikacije bez da je trajno instaliraju na uređaj.

Između ostalih tu je i Translate dodatak koji će služiti za prevođenje. Za sada, on će biti ograničen na samo 11 jezika među kojima nema srpskog jezika.

Apple CarKey će vam omogućiti da, ukoliko imate automobil koji to podržava, koristite vaš uređaj kako ključ. Kako sada stvari stoje mnogima ova opcija neće biti korisna, pošto će prvi atomobil sa ovom opcijom biti novi BMW5.

Možda te još zanima:

.

Zanimljivi tutorijali za Apple korisnike

U vreme pandemije Apple je poželeo da nešto korisno uradi za svoje korisnike. Zbog toga je ova kompanija napravila je…

.

Samsung i Apple telefoni uskoro bez punjača?

Samsung možda neće uključivati punjače u kutijama nekih od svojih pametnih telefona, počev od 2021. godine. Iz ove kompanije kažu da…

.

Selfi na daljinu

Apple po svemu sudeći razvija softver koji će omogućiti da ljudi prave grupne selfije čak i kada nisu jedni pored…

.

Opala prodaja mobilnih telefona

Veliki proizvođači mobilnih telefona - Apple, Samsung, Huawei i Oppo u proteklom periodu zabeležili su pad prodaje, pokazuje istraživanje kompanije…

.

Uskoro otključavanje ekrana bez skidanja maske

Kompanija Apple je potvrdila da će u novoj nadogradnji za iPhone uređaje, Face ID usluga prepoznavanja lica moći da radi iako na licu…

.

Za lepu letnju baštu

Ukoliko volite da imate i uređujete lepu, letnju baštu tokom leta, imamo aplikaciju za vas. 

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 06:00 Music mix by Marko
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo