...
TRENUTNO14:00 - 15:00Superoperater

Lifestyle / Tehnologija

Apple predstavio iOS 14

24.06.2020.

Apple je na svojoj prvoj virtuelnoj konferenciji predstavio nove verzije operativnog sistema za iPhone, iPad i Apple pametne satove.

.

Korisnici će imati priliku da ažuriraju svoje uređaje besplatno tokom ove godine. iOS 14 donosi puno novih opcija koje se najčešće tiču personalizacije uređaja, ali i ispravke grešaka koje je imao prošlogodišnji iOS 13.

Jedna od većih novosti koji donosi iOS 14 su vidžeti koje korisnici mogu da postave na početni ekran. Ako ste koristili Android, onda sigurno znate i kako to izgleda. Tu je i opcija App Clip koja će omogućiti da koriste funkcije neke aplikacije bez da je trajno instaliraju na uređaj.

Između ostalih tu je i Translate dodatak koji će služiti za prevođenje. Za sada, on će biti ograničen na samo 11 jezika među kojima nema srpskog jezika.

Apple CarKey će vam omogućiti da, ukoliko imate automobil koji to podržava, koristite vaš uređaj kako ključ. Kako sada stvari stoje mnogima ova opcija neće biti korisna, pošto će prvi atomobil sa ovom opcijom biti novi BMW5.

Možda te još zanima:

.

Preuzmi iOS aplikaciju Oradija!

Oradio sada možeš da pratiš i preko iOS aplikacije. Za razliku od dosadašnjeg plejera koji je postojao u app store-u, sada…

.

Režiser Avatara i Terminatora "oduvan" Apple Vision Pro uređajem

Džejms Kameron, režiser Terminatora i Avatara, je u početku bio skeptičan po pitanju Apple Vision Pro uređaja, ali je promenio…

.

Četrdeset godina Mac računara

Svojevremeno predstavljen kao revolucionaran proizvod, Macintosh je bio ključan za evoluciju Apple-a i transformaciju načina na koji koristimo računare.

.

Apple traži partnere među izdavačima vesti, zbog treniranja AI modela

Apple je primetno nedostajao na listi kompanija sa sopstvenim generativnim AI proizvodom, ali na osnovu novog izveštaja The New York…

.

Sud odlučio – Google je monopolista

Slučaj Epic Games protiv Google-a je otkrio da je monopol na prodaju digitalnih proizvoda u okviru aplikacija zavisio od tajnih…

.

Apple razvija sopstvene 6G modeme za iPhone

Kompanija Apple navodno angažuje arhitekte i inženjere za rad na 6G modemima, koji bi trebalo da se koriste u budućim…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo