...
TRENUTNO11:00 - 12:00Dnevna soba

Lifestyle / Tehnologija

Apple kolekcija na aukciji

01.03.2023.

Kolekcija Apple računara, koja obuhvata predmete stare gotovo pola veka i koja prati razvoj jedne od najuticajnijih svetskih kompanija, u martu će biti ponuđena na prodaju u Kaliforniji.

.

Ljubitelji revolucionarne kompanije Stiva Džobsa moći će da se domognu kolekcije uređaja koji pokazuju kako je Apple postao poznato ime. Arhiva Hanspeter Luzi Apple sadrži više od 500 računara i Apple uređaja koje je decenijama prikupljao švajcarski predavač i preduzetnik.

"Svi ti proizvodi zaista su oblikovali vreme i doveli do društvene promene u načinu na koji radimo, učimo, delujemo i komuniciramo, pa čak i provodimo svoje slobodno vreme", rekao je Erik Rozenblam iz “Julien's Auctionsa” na Beverli Hilsu.

Kolekcija uključuje Apple II Plus iz perioda 1979-1982 godine, zajedno s monitorom i igračkim konzolama, kao i originalni Macintosh iz 1984. godine.


"Svi ti delovi su preci naših iPhone, iPad i iMac uređaja", rekao je Rozenblam. "Veoma je kul videti evoluciju", dodao je. Aukcija 30. marta uslediće nakon što je originalni iPhone iz 2007. godine, koji nikada nije vađen iz kutije, prodat za više od 63.000 dolara.

Izvor: B92

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Preuzmi iOS aplikaciju Oradija!

Oradio sada možeš da pratiš i preko iOS aplikacije. Za razliku od dosadašnjeg plejera koji je postojao u app store-u, sada…

.

Režiser Avatara i Terminatora "oduvan" Apple Vision Pro uređajem

Džejms Kameron, režiser Terminatora i Avatara, je u početku bio skeptičan po pitanju Apple Vision Pro uređaja, ali je promenio…

.

Četrdeset godina Mac računara

Svojevremeno predstavljen kao revolucionaran proizvod, Macintosh je bio ključan za evoluciju Apple-a i transformaciju načina na koji koristimo računare.

.

Apple traži partnere među izdavačima vesti, zbog treniranja AI modela

Apple je primetno nedostajao na listi kompanija sa sopstvenim generativnim AI proizvodom, ali na osnovu novog izveštaja The New York…

.

Sud odlučio – Google je monopolista

Slučaj Epic Games protiv Google-a je otkrio da je monopol na prodaju digitalnih proizvoda u okviru aplikacija zavisio od tajnih…

.

Apple razvija sopstvene 6G modeme za iPhone

Kompanija Apple navodno angažuje arhitekte i inženjere za rad na 6G modemima, koji bi trebalo da se koriste u budućim…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo