...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Android telefoni konačno dobijaju funkciju koju korisnicu priželjkuju

25.12.2023.

Sajt Android Authority donosi informacije o funkciji koja će korisnicima Android uređaja u velikoj meri olakšati praćenje zdravlja baterije.

.

Prema navodima u dokumentu, Google bi mogao da počne da korisnicima nudi obaveštenja o tome da im je baterija uređaja degradirana.

Android korisnici trenutno moraju da se služe eksternim aplikacijama ili da koriste posebne naredbe kako bi proverili stanje baterije. Za razliku od njih Apple za iPhone već duže vreme nudi statistiku za zdravlje baterije.

Android 14 QPR2 Beta 2 ima skrivenu stranicu "Battery Health". Iako još uvek ne aktivira merač zdravlja baterije, kodovi ukazuju na to da će opcija pokazivati informacije kao što je procenat napunjenosti baterije u odnosu na period kada je baterija bila nova.

Otkrivene su i ikonice koje sugerišu prikaz smanjenog kapaciteta baterije ili nemogućnost očitavanja baterije. U okviru Settings sekcije slaće se saveti kada se pojave ažuriranja zdravlja baterije (kada telefon ne može da očita te informacije)

Vlasnici Android telefona konačno bi mogli da dobiju zvanični alat o zdravlju baterije, u okviru standardne Settings sekcije.

Izvor:www.b92.net

Možda te još zanima:

.

Ugašen projekat koji je Microsoft reklamirao "na sva zvona"

Microsoft više neće podržavati Windows Subsystem za Android, koji je omogućavao da Android aplikacije fluidno rade na Windowsu 11.

.

Samsung Find pronalazi ljude, predmete i uređaje

One UI 6 je dobio najnoviju verziju, u okviru koje stiže veliki broj funkcija.

.

Šta je "Guglovo groblje“ i ko na njemu počiva?

Otkako je pre više od 25 godina Gugl stupio na svetsku scenu, većina ljudi je to ime povezivala s pretraživačem…

.

Microsoft Copilot stiže na Android

Microsoftov alat Copilot, AI chatbot kompanije koji može da uradi sve, od pomoći u pisanju koda do nacrta marketinške e-pošte,…

.

Sud odlučio – Google je monopolista

Slučaj Epic Games protiv Google-a je otkrio da je monopol na prodaju digitalnih proizvoda u okviru aplikacija zavisio od tajnih…

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 Rodnopravnost

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo