.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Lifestyle / Tehnologija

Amazon želi da ti gleda u dlan

05.09.2019.

Kada je Amazon prvi put predstavljen, kompanija je poremetila tržište maloprodaje, time što je bila jedna od prvih koja je ponudila online kupovinu. U novije vreme kompanija je takođe pokušala da poremeti industriju supermarketa svojim prodavnicama Amazon Go, u kojima ne postoje kase, već samo senzori koji detektuju šta ste uzeli i naplaćuju preko Amazon naloga kupca.

.

Prema izveštaju NewYork Post-a Amazon želi da testira sistem kodnog naziva "Orville" za skeniranje dlana koji će eliminisati potrebu za plaćanjem u gotovini ili kreditnom karticom.

Kako piše Engadget, ova kompanija koristi svoje zaposlene u Njujorku kao zamorčiće instalirajući sistem na automatima za prodaju čipsa, gaziranih pića i punjača za telefon u svojim kancelarijama. Za razliku od većine biometrijskih sistema koji zahtevaju da dodirnete površinu skenera, kod Amazonove verzije nije potrebno da fizički dodirnete bilo koji uređaj.

Kompanija koristi tehnologiju računarskog vida i geometriju za prepoznavanje veličine i oblika vaše šake pre skidanja novca sa kreditne kartice koju imate i koju ste prethodno povezali sa Amazon nalogom.

Za sada Amazon očigledno usavršava tehnologiju tako da može precizno da povećava tačnost sistema pre lansiranja. Amazon je odbio da komentariše izveštaj, samo navodeći da ne komentarišu glasine ili nagađanja.

Majd Maksad, CEO veb stranice za lične finansije Status Money je ovaj potencijalni potez Amazona prokomentarisao:"Ljudi imaju tendenciju da troše više kada nemaju osećaj da dodiruju nešto opipljivo poput novca. Korisnost novca postaje prolazna."

.
Minecraft je u skoro potpunoj tišini okupio veliki broj igrača, uprkos oštroj konkurenciji i tome da su neke druge rivalske igre…
.
Grupa od 50 američkih država i teritorija pokrenula je istragu protiv Google-a zbog dominantne pozicije na tržištu internet oglašavanja. U…
.
Iako je Mozilla za sve korisnike trenutno besplatna, trebalo bi da se pojavi i Mozilla premium za poslovne korisnike koja će im pružati…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?