...
TRENUTNO22:00 - 00:00DiskOradio

Lifestyle / Sport

Varanje u video igrama pogađa i virtuelni biciklizam

08.02.2021.

Online platforme za virtuelni biciklizam postale su popularne tokom karantina, među njima i Zwift koji omogućava da se zadnji točak na biciklu zameni delom za treniranje koji pruža otpor slično kao kod sobnih bicikala. Bicikl je povezan na merač snage, koji prikupljene podatke otprema na Zwift.

.

Igrač kontroliše svog avatara koji se kreće među drugim virtuelnim biciklistima, a može da učestvuje i u trkama, budući da je igra zahvaljujući Zwift Racing League ušla u svet e-sporta. Ni virtuelni biciklisti nisu imuni na varanje, pa su nedavno dva igrača izbačena iz igre zbog nesportskog ponašanja.

U pitanju su poznati biciklisti, koji su uspešni u svojim zemljama, ali su u e-sport univerzumu naišli na probleme. Naime, obojica su varala na isti način, tako što su na Zwift otpremali modifikovane podatke.

Iako se editovanje podataka razlikuje od dopinga u pravom sportu, sudije su odlučile da je varanje u virtuelnom svetu isto što i varanje u analognom, pa je varalicama zabranjeno da se takmiče u narednih šest meseci.

Izvor: www.pcpress.rs

Možda te još zanima:

.

Aplikacija koja prati krpelje

Broj krpelja ove godine znatno se povećao u odnosu na prethodne, zbog čega je stvorena aplikacija za praćenje staništa krpelja.

.

Leteći taksi, a nije u Srbiji

Saudijska Arabija se suočava sa velikim saobraćajnim zagušenjima i primorana je da pronađe efikasnija rešenja za mobilnost. Jedno od rešenja…

.

Ažurirani ChatGPT podučava matematiku i flertuje

OpenAI je predstavio najnoviju verziju tehnologije koja stoji iza njegovog AI četbota ChatGPT. Zove se GPT-4o i biće dostupan svim…

.

Uskoro će ljudska inteligencija zauzimati samo jedan posto

Ilon Mask ponovo daje prognoze o životu čoveka i mašina.

.

Mali domaći brendovi u borbi protiv brze mode

Iako vam, možda, kada čujete reč brend na pamet padnu kompanije sa lokalima u velikim tržnim centrima, ono što je…

.

Sajber napadi šire se planetom

U prvom kvartalu 2024. godine zabeležen je porast sajber napada na globalnom nivou za 28 odsto u odnosu na prethodni…

  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo