...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Sport

Varanje u video igrama pogađa i virtuelni biciklizam

08.02.2021.

Online platforme za virtuelni biciklizam postale su popularne tokom karantina, među njima i Zwift koji omogućava da se zadnji točak na biciklu zameni delom za treniranje koji pruža otpor slično kao kod sobnih bicikala. Bicikl je povezan na merač snage, koji prikupljene podatke otprema na Zwift.

.

Igrač kontroliše svog avatara koji se kreće među drugim virtuelnim biciklistima, a može da učestvuje i u trkama, budući da je igra zahvaljujući Zwift Racing League ušla u svet e-sporta. Ni virtuelni biciklisti nisu imuni na varanje, pa su nedavno dva igrača izbačena iz igre zbog nesportskog ponašanja.

U pitanju su poznati biciklisti, koji su uspešni u svojim zemljama, ali su u e-sport univerzumu naišli na probleme. Naime, obojica su varala na isti način, tako što su na Zwift otpremali modifikovane podatke.

Iako se editovanje podataka razlikuje od dopinga u pravom sportu, sudije su odlučile da je varanje u virtuelnom svetu isto što i varanje u analognom, pa je varalicama zabranjeno da se takmiče u narednih šest meseci.

Izvor: www.pcpress.rs

Možda te još zanima:

.

Kome treba šljaka, ima u kompaniji SONY

Pošto je objavljen Demon's Souls sa novom konzolom, Sony je na aktuelnu konzolu prestao da donosi nove igre, a lista…

.

Važno je zaštititi najmlađe gejmere

Srpska asocijacija industrije video igara (SGA) i UNICEF u Srbiji potpisali su sporazum o saradnji sa ciljem da se deca i mladi, koji koriste igre i…

.

Zašto je 3D mozak bolji od onog iz laboratorijske tegle

Naučnici koji uzgajaju male količine moždanog tkiva, omogućavaju na taj način analizu rasta i razvojatog  važnog organa, a mogu imati…

.

Češka energetska revolucija – grejanje na nuklearni otpad

Uglju je odzvonilo, a gas je skup. Zato je ideja iz Češke upravo revolucionarna – za centralno grejanje koristilo bi…

.

LG potvrdio da izlazi sa tržišta mobilnih telefona

Kako se gubici i dalje povećavaju, a milijarde dolara naizgled rasipaju na neobične telefone, elektronski gigant je zvanično podigao belu…

.

Fiat je napravio "Hey Google" automobil

Kako se vozila sve više definišu svojim digitalnim karakteristikama, tehnološke kompanije traže sve bliža partnerstva sa proizvođačima automobila.

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Koji je najbolji način da se zaustavi širenje koronavirusa?

Oradio logo