...
TRENUTNO23:00 - 00:00Akademac

Lifestyle / Sport

Studentski sport mladima nije zanimljiv

18.01.2015.

Studenti na svim međunarodnim turnirima ostvaruju visoke rezultate, sva tri univerziteta u Srbiji su imali svoje uspešne predstavnike. Ipak, činjenica je da većina studenata nije zainteresovana da se bavi istovremeno i sportom“, rekao je Ružić.

.

   U nameri da svim uspešnim sportistima daju zaslužen medijski prostor, da stvore aktivnu platformu za praćenje univerzitetskog sporta  ali i da obuče mlade ljude da postanu kvalitetni i uspešni sportski novinari – oformljena je redakcija Sportindeks.

   Ova mlada redakcija nastala je voljom i željom nekolicine studenata iz Beograda, gde je većina njih radila praksu i na nacionalnim medijima. Kako se ova želja rasplamsala i na ostale univerzitetske gradove, ubrzo se Sportidenks proširio i na Novi Sad, ali i gradove van Srbije, pa je tako od nedavno porodica sportskih regionalnih novinara proširena za redakciju u Osijeku.

   Urednica ovog sportskog portala u Osijeku, Milica Pejin, inače studentkinja četvrte godine na Odjelu za kulturologiju, kaže za O radio da je ova saradnja došla sasvim spontano i da su oni prepoznali ideju o tome da su neophodni kvalitetniji sportski novinari čak i u Hrvatskoj.

   „Mi smo ovo prepoznali kao odličnu priliku za dobrom praksom, ako se uzme u obzir da je i studentski sport u Osijeku veoma slabo ispraćen“, navela je Pejin.

   Ipak, pojam studentskog sporta, kako u Beogradu tako i u Novom Sadu i dalje je u malim procentima zastupljen, ne postoji dovoljno novca ali ni zainteresovanosti fakulteta da ulažu u svoje studente koji se bave sportom.

   Urednik Sportindeksa, Nenad Ružić kaže da je sport u Srbiji na visokom nivou, ali da studentski nema pažnju javnosti i izgleda kao da nije poželjno biti student i sportista istovremeno.

   „Studenti na svim međunarodnim turnirima ostvaruju visoke rezultate, sva tri univerziteta u Srbiji su imali svoje uspešne predstavnike. Ipak, činjenica je da većina studenata nije zainteresovana da se bavi istovremeno i sportom“, rekao je Ružić.

   On još kaže su studenti najčešće u poziciji da biraju da li će studirati ili će se baviti sportom. Tako se većina odmah odrekne sporta jer inače fakulteti ne daju nikakve pogodnosti da se te dve obaveze usklade.

Nataša Šaru 

 

Možda te još zanima:

.

Bogata koncertna godina je iza nas

Januar je idealan sa sumiranje utisaka iz prošle i pravljenje planova za narednu godinu. Upravo iz tog razloga, vreme je…

.

Red vožnje novosadskog gradskog prevoza za iOS

Postoji nekoliko nezvaničnih apliakcija na kojima možete proveriti red vožnje nekog od novosadskih autobusa. Ove aplikacije su uglavnom namenjene korisnicima…

.

Enriko Sangiuliano 6. decembra na Green Love festivalu

Pasionirani ljubitelji rejva imaće priliku da se "zagreju" pred sam kraj 2019. godine, pa će tako 6. decembra na Spensu…

.

Pravo na ličnog asistenta je pravo na samostalan život

Usluge personalne asistencije za osobe sa invaliditetom u Novom Sadu, za razliku od nekih drugih gradova u Srbiji, još uvek…

.

Moovit - aplikacija za lakše snalaženje

Kako u Novom Sadu ne postoji zvanična aplikacija koja bi omogućila da na telefonu imate sve informacije o linijama javnog…

.

Target sprint: Sport za izdržljive i precizne

Nakon bavljenja atletikom, mlada Novosađanka Milana Simić odlučla je da se oproba u sportskoj disciplini koja povezuje trčanje i streljaštvo.…

  • 21:00 Take Jazz
  • 22:00 Škripa
  • 23:00 Akademac

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo