.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Sport

Studentski sport mladima nije zanimljiv

18.01.2015.

Studenti na svim međunarodnim turnirima ostvaruju visoke rezultate, sva tri univerziteta u Srbiji su imali svoje uspešne predstavnike. Ipak, činjenica je da većina studenata nije zainteresovana da se bavi istovremeno i sportom“, rekao je Ružić.

.

   U nameri da svim uspešnim sportistima daju zaslužen medijski prostor, da stvore aktivnu platformu za praćenje univerzitetskog sporta  ali i da obuče mlade ljude da postanu kvalitetni i uspešni sportski novinari – oformljena je redakcija Sportindeks.

   Ova mlada redakcija nastala je voljom i željom nekolicine studenata iz Beograda, gde je većina njih radila praksu i na nacionalnim medijima. Kako se ova želja rasplamsala i na ostale univerzitetske gradove, ubrzo se Sportidenks proširio i na Novi Sad, ali i gradove van Srbije, pa je tako od nedavno porodica sportskih regionalnih novinara proširena za redakciju u Osijeku.

   Urednica ovog sportskog portala u Osijeku, Milica Pejin, inače studentkinja četvrte godine na Odjelu za kulturologiju, kaže za O radio da je ova saradnja došla sasvim spontano i da su oni prepoznali ideju o tome da su neophodni kvalitetniji sportski novinari čak i u Hrvatskoj.

   „Mi smo ovo prepoznali kao odličnu priliku za dobrom praksom, ako se uzme u obzir da je i studentski sport u Osijeku veoma slabo ispraćen“, navela je Pejin.

   Ipak, pojam studentskog sporta, kako u Beogradu tako i u Novom Sadu i dalje je u malim procentima zastupljen, ne postoji dovoljno novca ali ni zainteresovanosti fakulteta da ulažu u svoje studente koji se bave sportom.

   Urednik Sportindeksa, Nenad Ružić kaže da je sport u Srbiji na visokom nivou, ali da studentski nema pažnju javnosti i izgleda kao da nije poželjno biti student i sportista istovremeno.

   „Studenti na svim međunarodnim turnirima ostvaruju visoke rezultate, sva tri univerziteta u Srbiji su imali svoje uspešne predstavnike. Ipak, činjenica je da većina studenata nije zainteresovana da se bavi istovremeno i sportom“, rekao je Ružić.

   On još kaže su studenti najčešće u poziciji da biraju da li će studirati ili će se baviti sportom. Tako se većina odmah odrekne sporta jer inače fakulteti ne daju nikakve pogodnosti da se te dve obaveze usklade.

Nataša Šaru 

 

.
Postoje posebne aplikacije za treniranje određenih sportova, ali ipak je najbolje kada su sve informacije o ličnom sportskom životu…
.
Ne može da donese hranu, ne može da špijunira komšinicu na trećem spratu, ne može još svašta što vrlo često ljudi pitaju,…
.
"Leto samo što nije" kažu oni koji su tokom zime uživali u svim đakonijama i sada ih panika hvata na pomisao na plažu i kupaće…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?