...
TRENUTNO17:00 - 18:00Rodnopravnost

Lifestyle / Sport

Studentski sport mladima nije zanimljiv

18.01.2015.

Studenti na svim međunarodnim turnirima ostvaruju visoke rezultate, sva tri univerziteta u Srbiji su imali svoje uspešne predstavnike. Ipak, činjenica je da većina studenata nije zainteresovana da se bavi istovremeno i sportom“, rekao je Ružić.

.

   U nameri da svim uspešnim sportistima daju zaslužen medijski prostor, da stvore aktivnu platformu za praćenje univerzitetskog sporta  ali i da obuče mlade ljude da postanu kvalitetni i uspešni sportski novinari – oformljena je redakcija Sportindeks.

   Ova mlada redakcija nastala je voljom i željom nekolicine studenata iz Beograda, gde je većina njih radila praksu i na nacionalnim medijima. Kako se ova želja rasplamsala i na ostale univerzitetske gradove, ubrzo se Sportidenks proširio i na Novi Sad, ali i gradove van Srbije, pa je tako od nedavno porodica sportskih regionalnih novinara proširena za redakciju u Osijeku.

   Urednica ovog sportskog portala u Osijeku, Milica Pejin, inače studentkinja četvrte godine na Odjelu za kulturologiju, kaže za O radio da je ova saradnja došla sasvim spontano i da su oni prepoznali ideju o tome da su neophodni kvalitetniji sportski novinari čak i u Hrvatskoj.

   „Mi smo ovo prepoznali kao odličnu priliku za dobrom praksom, ako se uzme u obzir da je i studentski sport u Osijeku veoma slabo ispraćen“, navela je Pejin.

   Ipak, pojam studentskog sporta, kako u Beogradu tako i u Novom Sadu i dalje je u malim procentima zastupljen, ne postoji dovoljno novca ali ni zainteresovanosti fakulteta da ulažu u svoje studente koji se bave sportom.

   Urednik Sportindeksa, Nenad Ružić kaže da je sport u Srbiji na visokom nivou, ali da studentski nema pažnju javnosti i izgleda kao da nije poželjno biti student i sportista istovremeno.

   „Studenti na svim međunarodnim turnirima ostvaruju visoke rezultate, sva tri univerziteta u Srbiji su imali svoje uspešne predstavnike. Ipak, činjenica je da većina studenata nije zainteresovana da se bavi istovremeno i sportom“, rekao je Ružić.

   On još kaže su studenti najčešće u poziciji da biraju da li će studirati ili će se baviti sportom. Tako se većina odmah odrekne sporta jer inače fakulteti ne daju nikakve pogodnosti da se te dve obaveze usklade.

Nataša Šaru 

 

Možda te još zanima:

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Profesori ne pristaju na ultimatume, pozivaju na razgovor o slobodi govora

Ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu održan je skup podrške koji je organizovala grupa profesora i zaposlenih na tom fakultetu,…

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

.

Na kraj Limana Žuta kuća

Žuta Kuća na livadi između Limana i Štranda živela je pet godina. 

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Tehnologija
  • 17:00 Rodnopravnost
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo