...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Sport

Pub kvizovi - zaraza za Novi Sad

03.12.2014.

Pravo učešća imaju ekipe od po četiri člana, a pitanja su iz raznih oblasti – opšte znanje, sport, muzika, film, istorija, geografija...

.

   Pub ili kafe kviz, vid je zabave koji je postao dostupan u Novom Sadu i koji je sve popularniji među raznim generacijama. Novosadski “kviz master” Leeman kaže da je ovo zabava koju su lokalci organizovali po barovima u Engleskoj, a koja se proširila po celom svetu. U Novom Sadu se kvizovi održavaju u nekoliko kafića, između ostalog u Krivoj Marti, Kod Beze na Štrandu, u Stingu i Skudetu.

   Igra ima prvo i osnovno pravilo, a to je da je “kviz master” uvek u pravu! Pravo učešća imaju ekipe od po četiti člana, a pitanja su iz raznih oblasti – opšte znanje, sport, muzika, film, istorija, geografija... Kako je Leeman objasnio, u svakoj oblasti ima oko deset pitanja, na koja takmičari odgovore daju na papirićima. Papirići se zatim sakupe i prebroje se tačni odgovori za svaku od ekipa. Oni koji imaju najviše bodova dobijaju nagrade posle svake oblasti, a pobednik sa najviše poena ukupno, dobija Jack Pot!

   “Ekipe mogu da budu i manje od četiri člana, ako misle da su pametnjakovići (smeh), zabranjeno je guglanje na telefonima i dobacivanje od strane gostiju koji ne učestvuju u takmičenju. Ali u principu, sve je to jedna velika zabava koja traje nekoliko sati, pušta se dobra muzika, šale pršte”, kazao je Leeman.

   O radio je bio u gostima kod ekipe “Luj Hiv”, koja je te večeri i pobedila. Aleksandra iz tog tima je objasnila da su na ideju da ekipu tako nazovu dobili kada su videli da su naj jednoj domaćoj televiziji, koju nije htela da imenuje, ime serije Luj XIV na ćirilici napisali “Luj Hiv”. Sa smeškom kaže da se cela ekipa jednoglasno složila oko ovog sarkastičnog imena. Među nazivima ekipa te večeri našli su se i “Nemam pojma”, “Stefo Đoković”, “Krem bananice”, “UNO” i njihovi oponenti “DUO”, kao i “Bau Bau”.

   Aleksandra kaže da je postala ovisna: “Kviz sam otkrila pre oko godinu dana, i nagovarali su me šest – sedam meseci da se prijavim, ali kada sam prvi put došla definitivno sam se zarazila. Jako je zabavno, upoznaš nove ljude, ima raznih generacija. Dobro je zezanje uvek i toplo peporučujem bar jednom nedeljno”, rekla je Aleksandra.

   Organizator ekipe “Luj Hiv” Vladimir Kozbašić Pećinko rekao je da je slučajno došao na kviz i da se “zapatio kao 13. prase” prvo u ekipi koja se zvala “Studio znanja Liman”. “Mogu da kažem jednu stvar. Kada sam prvi put došao na kviz, to je bio onaj Novi Sad koji se izgubio pre oko 30 godina – ljudi, ponašanje i atmosfera u kojoj sam se osećao prijatno. A uspeo sam i za svoju popularnu ćeru da osvojim nekoliko nagrada tipa knjige, tipa medica. Ćera je, isto kao i Hogarov sin, kada je prošli put dobila medicu, rekla – a zašto nema knjigice? Mi smo ovde da se zabavimo i recimo, ako krene kviz u osam, a završi se u pola jedan, a vama se još ne ide kući, onda je to znak za dobru zabavu ”, ispričao je Pećinko.

   Za učešće u kvizu potrebna vam je ekpia koja će zajedno moći da pokrije više oblasti, morate obavezno pozvati nekoga ko zna dosta informacija o sportu, pa i o nižim ligama, i nekoga ko može da se seti bar nekakve asocijacije na odgovor, pa da se posle svi nadovežu, a obavezno nabavite i nekog istoričara. Srećno!

   Maja Leđenac


Možda te još zanima:

.

Kvizovi su se iz pabova preselili u kućne uslove

Pab kviz scena u Novom Sadu, ali i čitavoj Srbiji, doživela je bum u proteklih nekoliko godina. Publici koja se…

.

Slagalica pred navijačima

Amfiteatar u Rektoratu novosadskog univerziteta bio je pun prošlog četvrtka. Razlog je bilo takmičenje u Slagalici. Popularni format kviza okupio…

.

Proverite šta znate o filmovima

Gde god se nađete danas neko će pričati o dodeli Oskara i od toga nema bežanja... Filmovi su ovih dana…

.

Odložen multimedijalni kviz na Trgu slobode

Zbog vremenskih (ne)prilika, multimedijalni kviz "Mladi ljudi, velika dela" biće odložen za jun, najavili su organizatori.

.

Kvizovi su zabavni

Kiša i početak radne nedelje izuzetno su loša kombinacija. Ali ako se tome doda kviz - zabava počinje. Predstavljamo vam…

.

Prepustite se čarobnom svetu

Oktobarski dani su kao stvoreni za topli čaj i filmske maratone. Međutim, ako ste potpuni zaluđenici za Harry Potterom, donosimo…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo