...
TRENUTNO13:00 - 14:00RetroTips

Lifestyle / Sport

Partizan pobednik "Novi Sad Ultra Challenger" turnira u basketu

17.07.2023.

Treći po redu turnir u basketu “Novi Sad Ultra Challenger“ održan je proteklog vikenda na platou ispred Spensa. Pobedu je odeneo Partizan koji je u finalu savladao klub Wuxi iz Kine i time obezbedio odlazak na FIBA 3x3 turnir Masters serije u Šangaju.

.

Igrač Partizana Stefan Milivojević kaže da je ovo druga godina da se njegov tim takmiči na FIBA World tour-u, kao i da je krajem proteklog meseca Partizan zauzeo sedmo mesto na listi najboljih basket ekipa sveta.

"Odlična je atmosfera, vrhunska organizacija i sve čestitke Wuxi koja je bila izuzetna ekipa, čestitke mojim saigračima i celom stručnom štabu. Imali smo izvanrednu energiju koja nas je vukla tokom čitavog turnira i što je najvažnije, imali smo fokus u glavi i to je uz energiju dalo rezultate", kaže Milivojević.

Drugoplasirani Wuxi i trećeplasirani Liman takođe su obezbedili put u Kinu na turnir koji biti održan od 26. do 27. avgusta. Basketaš Limana Haotong Qi iz Kine kaže da mu je bila čast što baš on igra za lokalni novosadski klub.

"Ja sam iz Kine i nastojim da se borim i igram dobro za klub Liman, Novi Sad i sve ljude iz ovog grada", poručuje Haotong.

Haotong jpg

Prema specifičnim FIBA pravilima, basket se igra na terenu sa jednim košem, dok svaku ekipu čine četiri igrača, od kojih su tri na terenu. Za razliku od košarkaških utakmica, u basketu nije dozvoljeno prisustvo trenera na prostoru predviđenom za igru, niti usmeravanje i davanje saveta sa tribina. Pred početak svakog meča, sudija bacanjem novčića određuje koja ekipa dobija posed.

wuxi jpg

Da je odziv publike velik potvrđuje i domaćin ove manifestacije i trenutno najbolje plasirani igrač na FIBA 3x3 svetskoj rang listi Strahinja Stojačić.

“Na turniru je sve kako treba, ima mnogo publike što je najbitnije od svega i odziv Novosađana je stvarno veliki", rekao je Strahinja.

strahinja jpg

Ekipa Uba poražena je od ekipe Hangzhou iz Kine rezultatom 21:18.

“Izgubili smo kod kuće, pred domaćom publikom, posle pet ili šest osvojenih turnira za redom. Dešava se, zbog pritiska, umora, ali realno, bili su bolji", zaključuje Strahinja.

Iako su vikend u Novom Sadu obeležile visoke temperature, to nije sprečilo ljubitelje basketa da podrže i isprate najbolje svetske igrače u borbi za plasman na Masters turniru koji će biti održan od 26. do 27. avgusta u Šangaju.

L. A.

Foto: Oradio

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Autorski rokenrol je danas Non Grata

Ovogodišnja manifestacija pod nazivom "Liman Zove" okupiće nekoliko zanimljivih, novih imena novosadske rokenrol scene. Jedan od novih bednova je i…

.

Limanski duh iz boce

Vatra koju su upalile neke ranije generacije gori i dalje i održava duh limanskog panka i u ovo današnje vreme.…

.

Oslušni okruženje u kojem živimo

Program "Lokomotiva" organizuje radionice "Slušanje grada" koje će biti održane 17. i 18. juna u Limanskom parku. Cilj radionica je…

.

Novosadska Kritična masa u ponedeljak

Novosadska Kritična masa biće održana u ponedeljak 22. aprila, povodom Dana planete Zemlje. Namera organizatora je da velikom biciklističkom vožnjom…

.

Parking protiv zelenih površina: ima li pomirenja?

Deo stanovnika Limana 2 i 3, kao i žitelji dela grada oko livadice na početku Kisačke ulice, pokrenuli su seriju…

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 ŠpacirBećar
  • 15:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo