.
Trenutno
Album nedelje
 Dušan Majkić
Lifestyle / Sport

Novosađani šampioni u basketu 3 na 3

20.10.2015.

Basketaški tim Novi Sad Al Wahda još jednom je trijumfovao i postao jedini tim na svetu koji je dva puta zaredom osvojio FIBA 3x3 Svetsku turneju, koja je održana u Abu Dabiju. Novosadski basketaši u finalu su savladali slovenački tim Kranj rezultatom 17:14 i time su sebi obezbedili zlatnu medalju. Tim povodom gosti O radija bili su članovi tima Dušan Domović Bulut, Marko Savić i Marko Ždero.

.

"Ove godine turnir je bio znatno teži, bilo je osam izuzetno kvalitetnih ekipa, ali smo mi od samog početka bili favoriti. Nakon osvojenog turnira u Rio de Ženeiru bilo je i prirodno da nas smatraju za najveću konkurenciju i mislimo da smo kroz turnir to i opravdali" rekao je za O radio Marko Ždero.

Na FIBA 3x3 Svetskoj Turneji učestvovalo je 12  ekipa, a sam turnir ima šest stanica i sa svake stanice finalisti dolaze direktno u Abu Dabi. Kako navode pobednici bilo je dosta kvalitetnih ekipa iz Amerike, Litvanije, Poljske, Brazila,..

Iako su članovi tima Novosađani koji su čitav život proveli u Srbiji i tu stekli svoja prva iskustva u basketu, pa i dalje veliki deo svog vremena provode u Novom Sadu, oni nose naziv Novi Sad Al Wahda. Dušan Domović Bulut je za O radio objasnio kako nažalost nisu uspeli da nađu sponzore u Srbiji, i da im je trenutni glavni spoznor inostrana sportska kompanija koja im zapravo omogućava da se profesionalno bave strit basketom.

studio jpg

Momci iz Novog Sada već godinama nižu odlične rezulate u svojoj disciplini, ipak čini im se da ih mediji ignorišu.

"Malo je ironično da u zemljama koje imaju dosta slabije ekipe, mediji više stavljaju akcenat na ovaj sport. Kod nas je opet drugačija situacija i mi se iskreno nadamo da će mediji prestati da nas stavljaju na marginu", rekao je Bulut i dodao da je pored nedostatka izveštavanja u medijima o njima, ipak veći problem nedostatak terena u Novom Sadu na kojima oni mogu da treniraju.

"Basket jeste ulični sport, ali turniri ipak nisu toliko urbani. Postoji posebna podloga i poseban tip lopte sa kojima se igra. Pitanje nedostatka terena možemo da postavimo isključivo gradskim vlastima. Mi nemamo uslove da treniramo, a gradske vlasti nas izbegavaju od 2012. godine kada smo prvi put zatražili izgradnju novog terena. Nekoliko puta su nas pozivali da razgovaramo na tu temu, ali kad treba da dođe do ozbiljnog rešavanja problema tada sve prestaje i onda jednostavno moramo da se snalazimo", naglašava Bulut.

Da vas podsetimo prvaci sveta u basketu 3 na 3, doživeli su da ih policija otera sa terena jedne osnovne škole, nakon poziva direktorke. Da stvar bude žalosnija, momci su ranije prikupljali novac za obnovu upravo tog košarkaškog terena, na kojem su sada nepoželjni.

"Mi se od tada nismo pojavili na školskom terenu, iako smo 10 godina proveli igrajući basket upravo tamo. Tu školu smo stavili na sportsku mapu Novog Sada, i iskreno se nadamo da im nismo pričinili štetu jer nam to nije bila namera" istakli su basketaši.

Kako kažu oni sada odlaze na zasluženi odmor od samo nekoliko dana i nakon toga ih čeka All star turnir u Dohu i naravno intenzivni treninzi za sledeću sezonu.

Lea Kotlica


.
Postoje posebne aplikacije za treniranje određenih sportova, ali ipak je najbolje kada su sve informacije o ličnom sportskom životu…
.
Ne može da donese hranu, ne može da špijunira komšinicu na trećem spratu, ne može još svašta što vrlo često ljudi pitaju,…
.
"Leto samo što nije" kažu oni koji su tokom zime uživali u svim đakonijama i sada ih panika hvata na pomisao na plažu i kupaće…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?