...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Sport

Novosađani šampioni u basketu 3 na 3

20.10.2015.

Basketaški tim Novi Sad Al Wahda još jednom je trijumfovao i postao jedini tim na svetu koji je dva puta zaredom osvojio FIBA 3x3 Svetsku turneju, koja je održana u Abu Dabiju. Novosadski basketaši u finalu su savladali slovenački tim Kranj rezultatom 17:14 i time su sebi obezbedili zlatnu medalju. Tim povodom gosti O radija bili su članovi tima Dušan Domović Bulut, Marko Savić i Marko Ždero.

.

"Ove godine turnir je bio znatno teži, bilo je osam izuzetno kvalitetnih ekipa, ali smo mi od samog početka bili favoriti. Nakon osvojenog turnira u Rio de Ženeiru bilo je i prirodno da nas smatraju za najveću konkurenciju i mislimo da smo kroz turnir to i opravdali" rekao je za O radio Marko Ždero.

Na FIBA 3x3 Svetskoj Turneji učestvovalo je 12  ekipa, a sam turnir ima šest stanica i sa svake stanice finalisti dolaze direktno u Abu Dabi. Kako navode pobednici bilo je dosta kvalitetnih ekipa iz Amerike, Litvanije, Poljske, Brazila,..

Iako su članovi tima Novosađani koji su čitav život proveli u Srbiji i tu stekli svoja prva iskustva u basketu, pa i dalje veliki deo svog vremena provode u Novom Sadu, oni nose naziv Novi Sad Al Wahda. Dušan Domović Bulut je za O radio objasnio kako nažalost nisu uspeli da nađu sponzore u Srbiji, i da im je trenutni glavni spoznor inostrana sportska kompanija koja im zapravo omogućava da se profesionalno bave strit basketom.

studio jpg

Momci iz Novog Sada već godinama nižu odlične rezulate u svojoj disciplini, ipak čini im se da ih mediji ignorišu.

"Malo je ironično da u zemljama koje imaju dosta slabije ekipe, mediji više stavljaju akcenat na ovaj sport. Kod nas je opet drugačija situacija i mi se iskreno nadamo da će mediji prestati da nas stavljaju na marginu", rekao je Bulut i dodao da je pored nedostatka izveštavanja u medijima o njima, ipak veći problem nedostatak terena u Novom Sadu na kojima oni mogu da treniraju.

"Basket jeste ulični sport, ali turniri ipak nisu toliko urbani. Postoji posebna podloga i poseban tip lopte sa kojima se igra. Pitanje nedostatka terena možemo da postavimo isključivo gradskim vlastima. Mi nemamo uslove da treniramo, a gradske vlasti nas izbegavaju od 2012. godine kada smo prvi put zatražili izgradnju novog terena. Nekoliko puta su nas pozivali da razgovaramo na tu temu, ali kad treba da dođe do ozbiljnog rešavanja problema tada sve prestaje i onda jednostavno moramo da se snalazimo", naglašava Bulut.

Da vas podsetimo prvaci sveta u basketu 3 na 3, doživeli su da ih policija otera sa terena jedne osnovne škole, nakon poziva direktorke. Da stvar bude žalosnija, momci su ranije prikupljali novac za obnovu upravo tog košarkaškog terena, na kojem su sada nepoželjni.

"Mi se od tada nismo pojavili na školskom terenu, iako smo 10 godina proveli igrajući basket upravo tamo. Tu školu smo stavili na sportsku mapu Novog Sada, i iskreno se nadamo da im nismo pričinili štetu jer nam to nije bila namera" istakli su basketaši.

Kako kažu oni sada odlaze na zasluženi odmor od samo nekoliko dana i nakon toga ih čeka All star turnir u Dohu i naravno intenzivni treninzi za sledeću sezonu.

Lea Kotlica


Možda te još zanima:

.

Basket tri na tri kao zaštitni znak Novog Sada

Dušan Domović Bulut iz novosadske ekipa Novi Sad Al Wahda, koja se dva puta popela sa krov sveta u uličnoj…

.

Turnir u street basketu za vikend na Štrandu

Da nisu sve oči uprte u Olimpijske igre dokaz su naši novosadski street basketaši. Kako kaže današnji gost O radija…

.

Basketaši u pohodu na još jednu titulu

Basketaši Novi Sad Al Wahda takmičenje na turniru Masters serije u Pragu (6. i 7. avgust) počeće u grupi A…

.

Basketaši Novog Sada osvojili turnir u Moskvi

Basketaši Novi Sad Al Wahda osvojili su čelendžer u Moskvi, pošto su u finalnom meču savladali Piran iz Slovenije sa…

.

Basketaši pred novim izazovima

Naši najbolji basketaši 3x3 Novi Sad Al Wahda završili su dvonedeljnu pauzu. čeka ih čelendžer turnir u Moskvi, na kom…

.

Skrivena opcija - Fejsbuk basket

Fejsbuk je do sada imao opciju igranja šaha, a sada je stigla još zabavnija igra, u pitanju je - basket.…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo