.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Sport

Fruškogorski maraton od 0 do 50 evra

25.03.2015.

Za predstojeći 38. Planinarski maraton na Fruškoj gori je uvedeno plaćanje kotizacije za sve one koji žele da učestvuju. Kako u zvaničnom saopštenju Maratona piše, više nemaju sponzore te su primorani da naplaćuju učešće.

.

Ipak, kako kaže predsednik Organizacionog odbora maratona Milivoj Nastasić, Grad donira određenu sumu novca ali ona nije dovoljna.

"Iz budžeta dobijamo milion i trista hiljada dinara, a to je otprilike jedna šestina u odnosu na sumu koja nam treba. Ako pričamo o tome koliko maraton ukupno košta i šta je sve potrebno uložiti da bi se maraton održao, onda pričamo o cifri između osam i devet miliona", kaže Nastasić.

Takođe, posao organizovanja maratona može da radi samo profesor fizičke kulture, a za to on mora da dobije platu, što je jedini razlog zbog kojeg su rešili da se ove godine uvede kotizacija.

Međutim, bez obzira na plaćanje nagrada neće biti, a organizatori strahuju da će zbog toga ove godine biti manje učesnika. Stoga je Nastasić na kraju rekao da na maratonu ipak mogu da učestvuju i oni koji ne mogu ili ne žele da plate.

"Svi koji su slabog materijalnog stanja ne treba da ostanu kod kuće i za njih je učešće besplatno. Nije centralna stvar zarada. Ako svi budu napisali da dolaze besplatno, mi ćemo Maraton održati, ali ćemo sve to poslati predsedniku i premijeru da vide u kakvoj državi živimo", ističe Nastasić.

Ukoliko ste zainteresovani da pomognete u realizaciji predstojećeg maratona, možete se prijaviti u Volonterski centar Vojvodine. Tačne iznose kotizacije možete pronaći na sajtu fruskogorskimaraton.com.

Maraton će početi u 9 časova 25. aprila.


Lea Radlovački

.
Postoje posebne aplikacije za treniranje određenih sportova, ali ipak je najbolje kada su sve informacije o ličnom sportskom životu…
.
Ne može da donese hranu, ne može da špijunira komšinicu na trećem spratu, ne može još svašta što vrlo često ljudi pitaju,…
.
"Leto samo što nije" kažu oni koji su tokom zime uživali u svim đakonijama i sada ih panika hvata na pomisao na plažu i kupaće…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?