...
TRENUTNO22:00 - 23:00Strip o vedač

Lifestyle / Sport

Fruškogorski maraton od 0 do 50 evra

25.03.2015.

Za predstojeći 38. Planinarski maraton na Fruškoj gori je uvedeno plaćanje kotizacije za sve one koji žele da učestvuju. Kako u zvaničnom saopštenju Maratona piše, više nemaju sponzore te su primorani da naplaćuju učešće.

.

Ipak, kako kaže predsednik Organizacionog odbora maratona Milivoj Nastasić, Grad donira određenu sumu novca ali ona nije dovoljna.

"Iz budžeta dobijamo milion i trista hiljada dinara, a to je otprilike jedna šestina u odnosu na sumu koja nam treba. Ako pričamo o tome koliko maraton ukupno košta i šta je sve potrebno uložiti da bi se maraton održao, onda pričamo o cifri između osam i devet miliona", kaže Nastasić.

Takođe, posao organizovanja maratona može da radi samo profesor fizičke kulture, a za to on mora da dobije platu, što je jedini razlog zbog kojeg su rešili da se ove godine uvede kotizacija.

Međutim, bez obzira na plaćanje nagrada neće biti, a organizatori strahuju da će zbog toga ove godine biti manje učesnika. Stoga je Nastasić na kraju rekao da na maratonu ipak mogu da učestvuju i oni koji ne mogu ili ne žele da plate.

"Svi koji su slabog materijalnog stanja ne treba da ostanu kod kuće i za njih je učešće besplatno. Nije centralna stvar zarada. Ako svi budu napisali da dolaze besplatno, mi ćemo Maraton održati, ali ćemo sve to poslati predsedniku i premijeru da vide u kakvoj državi živimo", ističe Nastasić.

Ukoliko ste zainteresovani da pomognete u realizaciji predstojećeg maratona, možete se prijaviti u Volonterski centar Vojvodine. Tačne iznose kotizacije možete pronaći na sajtu fruskogorskimaraton.com.

Maraton će početi u 9 časova 25. aprila.


Lea Radlovački

Možda te još zanima:

.

Dugo punjenje telefona smanjuje kapacitet baterije

Mobilni telefoni danas zamenjuju gomilu drugih uređaja i retko ko sebi može da dozvoli da u nov radni dan uđe…

.

Mint prati kako trošiš novac

Praznici su nam sve bliži, a sa njima i novčane brige i razbibrige. Mint aplikacija je mali kućni finansijski savetnik…

.

I Viber uvodi explore opciju

Viber je nedavno na našem tržištu predstavio opciju Explore, koja donosi brojne novine u jednu od najpopularnijih aplikacija za razmenu…

.

Najbolji tekbol igra se u Novom Sadu

Da li ste ikada čuli za sport koji se zove tekbol? Znate li da su baš u tom sportu dvojica…

.

Mario Kart Tour najuspešnija iPhone igra 2019. godine

Uprkos tome što se pojavila u drugoj polovini godine, igra Mario Kart Tour ipak je uspela da postane najviše preuzimana igra za iPhone…

.

Upoznaj nove ljude bez jezičkih prepreka

Google play proglasio je najbolju aplikaciju za 2019. godinu. Njena glavna funkcija je - spajanje prijateljstva i učenje o drugim…

  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 21:00 90 u 60
  • 22:00 Strip o vedač
  • 23:00 Alt Šou

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo