...
TRENUTNO16:30 - 16:45Tehnologija

Lifestyle / Sport

Fruškogorski maraton od 0 do 50 evra

25.03.2015.

Za predstojeći 38. Planinarski maraton na Fruškoj gori je uvedeno plaćanje kotizacije za sve one koji žele da učestvuju. Kako u zvaničnom saopštenju Maratona piše, više nemaju sponzore te su primorani da naplaćuju učešće.

.

Ipak, kako kaže predsednik Organizacionog odbora maratona Milivoj Nastasić, Grad donira određenu sumu novca ali ona nije dovoljna.

"Iz budžeta dobijamo milion i trista hiljada dinara, a to je otprilike jedna šestina u odnosu na sumu koja nam treba. Ako pričamo o tome koliko maraton ukupno košta i šta je sve potrebno uložiti da bi se maraton održao, onda pričamo o cifri između osam i devet miliona", kaže Nastasić.

Takođe, posao organizovanja maratona može da radi samo profesor fizičke kulture, a za to on mora da dobije platu, što je jedini razlog zbog kojeg su rešili da se ove godine uvede kotizacija.

Međutim, bez obzira na plaćanje nagrada neće biti, a organizatori strahuju da će zbog toga ove godine biti manje učesnika. Stoga je Nastasić na kraju rekao da na maratonu ipak mogu da učestvuju i oni koji ne mogu ili ne žele da plate.

"Svi koji su slabog materijalnog stanja ne treba da ostanu kod kuće i za njih je učešće besplatno. Nije centralna stvar zarada. Ako svi budu napisali da dolaze besplatno, mi ćemo Maraton održati, ali ćemo sve to poslati predsedniku i premijeru da vide u kakvoj državi živimo", ističe Nastasić.

Ukoliko ste zainteresovani da pomognete u realizaciji predstojećeg maratona, možete se prijaviti u Volonterski centar Vojvodine. Tačne iznose kotizacije možete pronaći na sajtu fruskogorskimaraton.com.

Maraton će početi u 9 časova 25. aprila.


Lea Radlovački

Možda te još zanima:

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

.

Veštačka inteligencija misli da ima dete

Sajt 404 Media izveštava o neobičnoj situaciji kada je u pitanju veštačka inteligencija, a u glavnoj ulozi se našao Metin…

  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo