.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Lifestyle / Sport

E-sport dobija svetsku sportsku asocijaciju

17.05.2016.

Tokom ESL Pro League Season 3 finala u Londonu, koje je održano u petak 13. maja, održan je još jedan važan događaj za gejmersku zajednicu. Naime, na press konferenciji je zvanično objavljeno formiranje Svetske eSport asocijacije - World eSport Association (WESA).

.

Oni koji prate eSports verovatno bi se složili oko toga da njegova popularnost raste, da se od sponzora sliva sve više i više novca, ali i da je situacija trenutno haotična, da vlada nered, manjak kriterijuma i bezakonje, koji nisu karakteristični za sportske discipline.

Upravo zato je najveći svetski organizator eSport turnira Electronic Sports League (ESL) najavio formiranje WESA-e zajedno sa nekim od najboljih evropskih Counter Strike timova kao što su Fnatic, Virtus.Pro, Gamers2, Faze ili Ninjas in Pyjamas. U narednim mesecima se očekuje da će se asocijaciji priključiti i drugi svetski timovi.

Jedna od prvih briga fanova je bila ekskluzivnost ove lige, odnosno da li će timovi koji su članovi asocijacije moći da se takmiče van turnira odobrenih od strane ESL-a. Vrlo brzo je objašnjeno da će WESA za eSport biti nešto slično što je FIFA za fudbal ili NBA za košarku, te da će igrači biti slobodni da biraju turnire koje žele i van ESL.

Formiranje asocijacije je zapravo pokušaj da se u potpunosti profesionalizuje eSport, ali i da se stvori platforma i prostor za rešavanje značajnih izazova sa kojima se on suočava i to na način da svi profitiraju – i takmičari, i sponzori, i izdavači.

Ova asocijacija će trenutno u potpunosti biti posvećena igri Counter-Strike: Global Offensive.

M.L.

.
Postoje posebne aplikacije za treniranje određenih sportova, ali ipak je najbolje kada su sve informacije o ličnom sportskom životu…
.
Ne može da donese hranu, ne može da špijunira komšinicu na trećem spratu, ne može još svašta što vrlo često ljudi pitaju,…
.
"Leto samo što nije" kažu oni koji su tokom zime uživali u svim đakonijama i sada ih panika hvata na pomisao na plažu i kupaće…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?