...
TRENUTNO15:40 - 16:00O tome se priča

Lifestyle / Tehnologija

Samsungovi telefoni i dalje najprodavaniji

27.11.2019.

Samsung je i dalje najzastupljeniji brend među mobilnim telefonima u Evropi, pokazuje izveštaj analitičarske kompanije Canalys.

.

Samsung je uspeo je da poveća svoj tržišni udeo u Evropi. Južnokorejski gigant sada ima 30,4 odsto udela, sa rastom od 26 odsto na godišnjem nivou. Na drugom mestu je i dalje Huawei, koji je uprkos američkim sankcijama uspeo da proda više uređaja u trećem kvartalu nego u drugom – 11,6 miliona, naspram 8,5 miliona.

Treće mesto je rezervisano za američki Apple. Iako je prodao 9,8 miliona telefona, te brojke su manje u odnosu na isti period prošle godine, pa je tako zabeležen pad prodaje od 4 odsto. Četvrti na listi je kineski Xiaomi koji je ujedno zabeležio i najveći procentualni rast na evropskom kontinentu.

U Evropi se najbolje prodaju telefoni srednje i više kategorije. Kupci telefone podjednako kupuju i preko operatera i direktno u prodavnicama.

Dalje širenje 5G tehnologije trebalo bi da dovede do rasta prodaje mobilnih telefona u Evropi. Naredne godine se očekuje pristizanje 5G pametnih telefona i u srednju klasu, tako da će biti i cenovno pristupačniji kupcima.

Možda te još zanima:

.

Važno je ko je šta rekao

Društvene mreže olakšavaju nalaženje uzora i stupanje u kontakt sa njima. Dok je pre samo deset godina bilo nezamislivo da…

.

Srcream Into The Void

Slobodne se izvrištite

.

Instagram Reels kao konkurenciju TikToku

Tik Toku izgleda ozbiljno otkucava vreme slave

.

Star Atlas za putovanje sa zvezdama

Galaksija vam je sada ispred nosa. 

.

Sony profitira karantinom

Sony ostvario rast profita od 53 odsto zbog prodaje video igara tokom karantina.

  • 14:00 Bluegrass
  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:40 O tome se priča
  • 16:00 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo