...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Putovanja

Bla, bla, bla… prevoz za pričljive putnike

08.01.2016.

Zapravo, brbljivost nije uslov da se vozite za mnogo manje novca nego što ste navikli. Dodovljna je želja da preostale slobodne dane ovogodišnjih praznika iskoristite tako što ćete se pokupiti i otići na neki put, i to vrlo jeftino.

.

Praznici i zimski raspusti su još u toku, ali posle proslave Nove godine, raznih repriza, Božića i ostalih zimskih čarolija, novčanici su se definitivno smanjili. No, ukoliko želite da preostale slobodne dane iskoristite tako što ćete još malo putovati, a sve to sa manjim troškovima, onda vam preporučujemo da posetite sajt Bla bla car.

Moto ovog sajta u nekoliko reči govori skoro sve što treba da znate o njemu: „Povezujemo ljude kojima je potreban prevoz sa vozačima koji imaju slobodna mesta“. Recimo da je ovo jedna vrsta savremenog načina stopiranja, ali je mnogo pouzdanija i pruža mogućnost da se bolje organizuje putovanje za male pare.

Kako se navodi na sajtu, tokom njegovog postojanja u Srbiji stvorena je velika mreža korisnika, pa je jednostavno naći prevoz gde god da ste se zaputili u zemlji, ali i u inostranstvu.

Zanimljivo je što možete biti i onaj koji vožnju traži, ali i onaj koji je nudi. Vozači tako mogu da uštede troškove goriva koje će podeliti sa saputnicima, a virtuelni stoperi da jednostavno rezervišu mesto.

Dostupan je i blog, na kojem se mogu čitati vesti i preporuke, a svaki član ove svetske zajednice ima jasno definisan profil sa ocenama članova, jer na taj način žele da stvore zajednicu od poverenja.

Linkovi su dostupni u tekstu, pa zato srećan put, a možda upoznate i neke nove prijatelje na ovoj stoperskoj avanturi!

M.L.

 

Možda te još zanima:

.

Kina "inteligentnija" od SAD

Kina je pretekla SAD po broju istraživanja koja se sprovode u više od polovine naučnih polja povezanih sa veštačkom inteligencijom,…

.

Ekvador u očima umetnika: eksces kao estetska kategorija

Narcisu Alispahiću se dogodilo nešto najbolje što može da se desi jednom umetniku. Desio mu se život, u svoj snazi i…

.

Digitalni otpad, problemi i rešenja

Dnevne aktivnosti korisnika interneta povećavaju digitalni otpad jer svaki mejl, fotografija, video ili dokument koji sačuvamo online zahteva dodatni utrošak…

.

"Kineski san" za ljude iz celog sveta

Šangaj je najveći grad u Kini, sa 34 miliona stanovnika. Jedna kap u tom moru ljudi je i Maja Rogić…

.

OpenAI i Apple to su srca dva

Apple ponovo razgovara sa OpenAI, proizvođačem ChatGPT-a, kako bi pokrenuo neke AI funkcije koje dolaze u iOS 18.

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo