...
TRENUTNO20:00 - 21:00Vaš DJ sat

Lifestyle / Putovanja

Alternativni vodič da vam je kao kod kuće

02.05.2015.

Beogradski alternativni vodiči kažu da tokom sezone, koja je nedavno počela, imaju toliko posla da mogu da žive i bolje od prosečnog građanina Srbije.

.

Oni funkcionišu na principu da je svaka tura napravljena za određenu grupu. Turisti im prvo napišu nešto o sebi i svojim interesovanjima, pa organizatori naprave turu koja bi im najbolje odgovarala. Protekle nedelje su i prvi put bili u Novom Sadu.

Tokom zime nema mnogo posla, ali čim otopli rade skoro svaki dan. Često im se javljaju stranci i gastarbajteri koji dovode svoje prijatelje u Beograd.

"Najbolje reaguju na naše gostoprimstvo. Mnogi turisti imaju predrasude i ne znaju šta da očekuju, znaju za dobar provod i da je sve jeftino, ali zapravo se iznenade ljubaznošću svih ljudi koje susreću u svakodnevnom boravku u gradu", kaže član Beogradskih alternativnih vodiča Uroš Ostojić.

Turisti iz Norveške su izabrali Beograd jer im je to neobična destinacija i slučajno su naišli na internetu na tekst "Šta da radite kada ste u Beogradu". Želeli su i što više da se šetaju, pa su odlučili da obiđu i Avalu, Novi Sad i Sremske Karlovce.

Druge turističke organizacije nisu u ponudi imali izlete u druge gradove, pa se pokazalo da je fleksibilnost recept koji uspeva!

Beogradski alternativni vodič ima turu sa muralima, najstarijim radionicama slatkiša... i parola im je da se turisti zaista osećaju kao kod kuće.

Alternativna turistička organizacija ne postoji u Novom Sadu, pa eto ideje za biznis! Naš grad je veoma pogodan i za biciklističke ture jer je skroz ravan, ali i pešačke, jer je skoro sve blizu.

Jasna Žugić

Možda te još zanima:

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo