...
TRENUTNO19:20 - 19:30Tehnologija

Lifestyle

Letnja moda i po vetru

18.06.2015.

Svečano otvaranje bazena na Sajmištu propraćeno je muzikom, modom i hranom, s toga je i manifestacija nazvana "Moda, ljubav i vino". Prisutni su imali priliku da uživaju u domaćim kolačima, interesantnim odevnim kreacijama Nataše Lutkart i Snežane Kuručev, a kasnije i u muzičkom nastupu "Vladimir Stanković Quintetu".

.

Foto: https://www.facebook.com/Lutkart

Iako nije bilo toplo vreme na kakvo smo navikli prethodnih dana, na otvorenom bazenu Sajmište su održane dve modne revije.

"Konkretno za ove modele kupaćih kostima inspirisale su me 50 godine i ta neka retro moda. Volim da se igram dezenima, oblicima i stilovima, volim da spajam nespojivo. Takođe, smatram da modernizujem taj neki retro stil, da mu dajem na neki način dušu, smatram da je taj moj rad savremen, a ne moderan", objasnila nam je Nataša otkud joj ideja za letnjim kreacijama. 

U tom slučaju, ono što preporučuje da nosite ovog leta je:

"Taj neki duboki, što se kaže pin up kostim koji ja sad dizajniram i koji su meni veoma privlačni i seksi iako više pokrivaju nego što otkrivaju. Mislim da realno devojke imaju strah, smelosti da kombinuju i da probaju nešto novo. Po inerciji oblače ono što oblači gomila i verovatno se osećaju lakše stopljene u gomili", rekla je Lutkart. 

Manifestaciju su organizovali udruženja građana "Zajednički život" iz Novog Sada i "Tradicija i venčanja" iz Bačke Palanke, a sav prihod od prodaje kuglofa radionice "Gea" iz Sremskih Karlovaca, biće poklonjen Dečijem selu iz Sremske Kamenice.

L.R.

Možda te još zanima:

.

Neraskidiva veza mode i muzike

Duga kosa, koju su promovisali pioniri roka poput Bitlsa ili smele odevne kombinacije pankera i čiroki frizure sa početka osamdesetih,…

.

I najvatrenije ljubitelje brendova moda na kraju pregazi

Pre samo nekoliko godina, jedna od dnevnih tema bilo je vršnjačko nasilje među tinejdžerima opsednutim originalnom ili brendiranom garderobom. Za…

.

Autentičnost starijih komada garderobe ne može se kopirati

Modni trendovi se menjaju u ciklusima, tako da nije čudno što se stilovi koje vezujemo za neke prošle decenije vraćaju…

.

Održiva moda – budućnost ili trend?

Dobro je što sve veći broj kompanija tvrdi kako su njihovi proizvodi "zdravi, ekološki i zeleni". Iz toga bi se…

.

Modni detalj ili prevencija?

Na gradskim ulicama, ali i na društvenim mrežama, sve češće se mogu videti dizajnirane maske. Dezeni su različiti, od onih…

.

Kratak kurs mode

Ako vas zanima moda i kako su se kroz decenije menjali trendovi i ukusu, imamo YouTube kanal za vas.

  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 19:10 Vredi pročitati
  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo