Lifestyle / Kuhinja
Slatke lazanje
Najeli ste se jučerašnje sarmaste torte? Sad je vreme za dezert u istom maniru...
Sastojci: testo za lazanje, voće iz omiljenog kompota, kravlji sir, krem sir (maskarpone), vanilin šećer, žumance, šećer u prahu, narendana limunova kora, maslac, mleveni keks.
Priprema: testo za lazanje kratko prokuvaj i ocedi. Voće iz kompota ocedi i usitni. Oceđeni kravlji sir pomešaj s mascarponeom (krem sir), dodaj vanilin šećer, žumance, šećer u prahu, iseckano voće i narendanu limunovu koricu. Vatrostalnu posudu premaži otopljenim maslacem, a zatim dno posude prekrij s 3 do 4 lista kuvanih lazanja. Na to rasporedi deo pripremljene smese od sira, pospi 2-3 kašike mlevenog keksa, a zatim postupak ponovi i na kraju završi slojem smese od sira. Ovako pripremljene lazanje peci u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta, a nakon toga ih prekrij aluminijskom folijom i neka se peče još oko 10 minuta.