Lifestyle / Kuhinja
Radionica o uzgoju začinskog bilja u stanu
Omladinski centar CK13 u sredu, 21. juna, organizuje radionicu na kojoj će učesnici dobiti savete i smernice kako da uzgoje začinsko bilje na svojim balkonima ili terasama.
Za uzgoj začinskog bilja nije potrebno puno prostora ni mnogo vremena, a uz pravilnu negu mnoge vrste mogu rasti godinama. Kako da pravilno podignete svoj začinski vrt na radionici će demonstrirati Tanja i Dragan Bursać, koji se uzgojem začinskih biljaka bave već nekoliko godina na svom poljoprivrednom gazdinstvu u Futogu.
Oni će pokazati kako se uzgajaju najpopularnije vrste začinskog bilja kao što su peršun, celer, bosiljak, origano, matičnjak, nana, majoran, majčina dušica, mirođija, žalfija, ruzmarin, lavanda, stevija, i to u saksijama na kuhinjskom prozoru ili na balkonu. Začinsko bilje je najbolje kad je sveže, a kada se uzgaja u stanu uvek je pri ruci i svojom raznolikošću mirisa i boja oplemenjuje ne samo svako jelo, već i prostor.
Tokom radionice, koja počinje u 18 časova, biće postavljena prodajna izložba začinskog bilja sa Poljoprivrednog gazdinstva Bursać, a učesnici će moći da kupe biljke za svoj budući začinski vrt.
J. Z.