...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Kuhinja

Pohovani luk

05.01.2015.

Jelo koje inače potiče iz Amerike ali smo ga mi prihvatili kao najrođenije čedo. Radi se o pohovanom luku. Možda ti i zvuči bljakasto, ali ne kudi dok ne probaš. Ko jednom proba ostane mu veran zauvek. Veruj!

.

Potrebno:

4 luka, 50 gr. kukuruznog brašna, biber, 1 jaje, 120 ml. mleka, čili, 1 prašak za pecivo, 2 kašike gustina, so, 2 kašike brašna

 Iseci luk na krugove širine 5-10 mm, ne tanje. Pažljivo razdvoji slojeve svakog koluta. Uzmi veće glavice luka, bilo bi najbolje da je luk što pravilnijeg oblika, skoro loptast, kako bi imali što lepše i skoro identične prstenove.

 U dublju posudu sipaj pšenično brašno, pa dodajte kukuruzno brašno, za njim ide i gustin. Nakon toga prašak za pecivo i so. Kada sve sastojke umešaš dodaj luk u smesu i nakon toga sledi pohovanje. Brzo je i fino. A i ukusno, veruj.

Možda te još zanima:

.

Društvena mreža za komšije

U mora društvenih mreža ovih dana je možda najkorisnija ona koja okuplja ljude koji su vam najbliži - vaše komšije.

.

Proleće na tanjiru

Ako ne možete da izađete napolje i uživate u proleću u meri u kojoj biste hteli, to ne znači da…

.

Brokoli sa sirom

Ako vam uopšte nije do kuvanja, imamo recept koji će boravak za šporetom učiniti bezbolnim.

.

Pole za duh i telo

Pole, odnosno krompir sa slaninom, tradicionalni su i što je bitnije pravi comfort food za dušu i zdravlje. Zato smo…

.

Domaćinski pileći bubci

Današnji recept je poslastica za sve gurmane i one koji se tako osećaju.

.

Pasulj koji leči dušu

Petkom je na meniju njegovo visočanstvo - pasulj.

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 06:00 Music mix by Marko
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo