.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Kuhinja

Pohovani luk

05.01.2015.

Jelo koje inače potiče iz Amerike ali smo ga mi prihvatili kao najrođenije čedo. Radi se o pohovanom luku. Možda ti i zvuči bljakasto, ali ne kudi dok ne probaš. Ko jednom proba ostane mu veran zauvek. Veruj!

.

Potrebno:

4 luka, 50 gr. kukuruznog brašna, biber, 1 jaje, 120 ml. mleka, čili, 1 prašak za pecivo, 2 kašike gustina, so, 2 kašike brašna

 Iseci luk na krugove širine 5-10 mm, ne tanje. Pažljivo razdvoji slojeve svakog koluta. Uzmi veće glavice luka, bilo bi najbolje da je luk što pravilnijeg oblika, skoro loptast, kako bi imali što lepše i skoro identične prstenove.

 U dublju posudu sipaj pšenično brašno, pa dodajte kukuruzno brašno, za njim ide i gustin. Nakon toga prašak za pecivo i so. Kada sve sastojke umešaš dodaj luk u smesu i nakon toga sledi pohovanje. Brzo je i fino. A i ukusno, veruj.

.
Proašli smo aplikaciju zbog koje ćete početi da kuvate.
.
Jaja, spanać i sir. Toliko jednostavno, a kada se pomeša dobijete kombinaciju zbog koje vam nije jasno zašto to ne jedete svako…
.
Ako do sada niste imali dovoljnu motivaciju da se pomučite kako bi otvorili ovu ukusnu egzotičnu voćku, možda će vam saznanje…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?