Lifestyle / Kuhinja
Krompir u slanini
Laloški delikates.
Sastojci: 8 do 10 krompira, 16 do 20 traka slanine
Za sos: 25 grama putera, 1 kašika brašna, 1/4 litre bujona ( bujon možeš napraviti sa supenom kockom), 100 grama pavlake, so, biber, sok od pola limuna
Priprema:
Krompir operi i skuvaj u ljusci. Ohladi i oguli. Umotaj u slaninu. Stavi u rernu zagrejanu na 200 stepeni na 10 minuta.
Za to vreme pripremi sos: zagrej puter (ulje), dodaj brašno, bujon i neka sve prokuva. Skloni sa vatre, dodaj pavlaku, so, biber i sok od limuna.
Sos sipaj preko krompira i ostavi u rerni još 10-15 minuta. Gotovo jelo možeš posuti svežom iseckanom mirođjiom ili peršunom.
Prijatno!