...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music mix by Anja

Lifestyle

Kako da izgledate dobro uz malo truda

28.01.2015.

Možete izaći iz kuće i u pidžami, ako ćete je nositi kao da ste model za Aleksandra Mekvina na modnoj pisti.

.

   Jedan od omiljenih komplimenata koji ljudi mogu da mi upute je na račun toga šta sam obukla. Znam da zvuči površno, ali realno, mislim da se svi osećamo dobro kada nam neko kaže "Što si dobro obučen/a danas!"

   Sve ovo je još slađe kada znam da se u suštini ne trudim mnogo oko svog izgleda, niti pratim trendove ili udovoljavam nečijem ukusu. Plus, omiljena mesta za kupovinu garderobe su mi seknd hend šopovi i Najlon pijaca, dakle nikakav haute couture ne postoji kod mene u rečniku, ali imam par mudrih saveta koje bih da podelim sa narodom.

   1. 80% svega što nosite je vaš stav.

Meni je trebalo dosta dugo da shvatim ovo, tako da vam sada skraćujem muke i lišavam vas egzistencijalnih kriza kamijevskih razmera koje mogu da nastanu kada ustanete ujutro i razmišljate o tome šta da obučete. Možete izaći iz kuće i u pidžami, ako ćete je nositi kao da ste model za Aleksandra Mekvina na pisti. Ili ono što je meni više svojstveno - ako ćete imati "Nosim pidžamu I ŠTA ĆEŠ SAD" stav. Dakle, samouvereno nosite šta god da vam se nosi i ne razmišljajte da li to podleže nekim konvencijama ili odgovara nečijem ukusu. 

   2. Crveni karmin popravlja sve.

Neko preterano dalje objašnjenje nije potrebno, jednostavno, crveni karmin je uvek dobra ideja. Čak i kada u sedam ujutro idete na faks prepunim busom. 
(ova stavka se odnosi na žene/devojke, mada, nisam ovde da ograničavam bilo koga i nedavno sam upoznala Šveđanina koji voli ponekad da se prošeta po danu sa karminom na usnama) 

   3. All black autfit je uvek prikladan.

Kada STVARNO nemate ideju šta da obučete, poslušajte starog dobrog Morisija i vodite se njegovim rečima - I wear black on the outside, 'cause black is how I feel on the inside. I ako se neko drzne da vas pita na čiju sahranu idete, pogledajte tu osobu hladno u oči i recite "Još uvek nisam odlučio/la."

   4. Kupujte odeću pametno.

Sniženja i seknd hend prodavnice su vaši najbolji prijatelji.

   5. Zanimljiv nakit je uvek tu da spase dan.

Ovo ste verovatno čuli milion puta, ali hajde da vas podsetim - nebo je vaša granica sa nakitom. Ne možete da se odlučite koju ogrlicu da stavite? Stavite ih više. Zašto biste nosili samo jedan prsten na jednoj ruci? Imate deset prstiju, a život je jedan. Yolo.

   6. Ako vam sve ostalo propadne, uvek se možete obući tematski.

Aksesoari obavezni.

   lfkidj jpg

   Sofija Balać

Možda te još zanima:

.

Neraskidiva veza mode i muzike

Duga kosa, koju su promovisali pioniri roka poput Bitlsa ili smele odevne kombinacije pankera i čiroki frizure sa početka osamdesetih,…

.

I najvatrenije ljubitelje brendova moda na kraju pregazi

Pre samo nekoliko godina, jedna od dnevnih tema bilo je vršnjačko nasilje među tinejdžerima opsednutim originalnom ili brendiranom garderobom. Za…

.

Autentičnost starijih komada garderobe ne može se kopirati

Modni trendovi se menjaju u ciklusima, tako da nije čudno što se stilovi koje vezujemo za neke prošle decenije vraćaju…

.

Održiva moda – budućnost ili trend?

Dobro je što sve veći broj kompanija tvrdi kako su njihovi proizvodi "zdravi, ekološki i zeleni". Iz toga bi se…

.

Modni detalj ili prevencija?

Na gradskim ulicama, ali i na društvenim mrežama, sve češće se mogu videti dizajnirane maske. Dezeni su različiti, od onih…

.

Kratak kurs mode

Ako vas zanima moda i kako su se kroz decenije menjali trendovi i ukusu, imamo YouTube kanal za vas.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo