...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Humor

Pet stvari koje najčešće (za)gubimo

02.04.2015.

Scenario: Ćale, vidno uznemiren, skakuće po sobi tražeći naočare koje su mu na glavi. Poznato? Izbunarili smo pet stvari koje nam vrlo često izmaknu iz vidokruga ili jednostavno "dobiju noge"!

.

5. Ključevi

Ni gigantski svetleće-zvučni privesci ne pomažu kada shvatite da ste ključeve od kola zaboravili u stanu ili obrnuto. O kopanju po ženskoj torbi da ni ne govorimo. Ovi mali "metalci" često nas dovode do ludila i potvrđuju onu staru "ko nema u glavi, ima u nogama".

4. Upaljač

Svaki pušač pronaći će se u ovoj situaciji. Da li je ostao u kutiji od cigareta, džepu, ostavljen u kafani ili uspešno zadovoljava pušačku strast nekog NN lica, verovatno nikada nećete saznati.

3. Flash memorija, tzv. USB

Porazom "flopi" diskete dobili smo CD, ali je i to ljudskom rodu bilo preveliko i prekomplikovano za transport i prenos podataka. Kada su stigle ove magične stvarčice, vrlo brzo smo oduševljenje zamenili prezirom i strahom od njihovog zaboravljanja u kućištu kompjutera, na radnim stolovima... Dobitna kombinacija je kada je vaš USB flash na onim istim ključevima za koje ste davno shvatili da su kilometrima udaljeni od vas!

pens around neck

2. Hemijska olovka

Nikada ne znate kada će vam se ukazati prilika da zabeležite broj telefona neke simpatične curice. To činite na svom mobilnom telefonu? Tabletu? Naravno, jer je vaša hemijska odavno izgubila svojstvo da je vaša i sada staromodno zapisuje stihove neke balade na ruci te iste simpatične curice.

1. Živci

"Neuropatija je bolest perifernog nervnog sistema koja se prostire od korena kičmene moždine do slobodnih nervnih završetaka perifernih nerava". (Wikipedia)

Medicinu na stranu, ono što gubimo u potrazi za prethodno izgubljenim su naši dragoceni živci. Zato, ukoliko duvanite prestanite, a ključeve, hemijsku i usb obesite oko vrata kao đak prvak i problem je rešen! Eh, kad bi to moglo tako :)

 

Tamara Ciceri

Možda te još zanima:

.

TOP 5 Muzičkih spotova inspirisanih video igrama

Mnogi od nas odrasli su sakupuljajući pečurke, spasavajući princeze i makljajući negativce na malom ekranu. Baš zbog toga se video…

.

Pet najboljih filmova u 2016

Tek protekla, 2016. godina nije se proslavila filmskom produkcijom. Nekoliko neuspešnih blokbastera i još manje uspešnih nije zadovoljilo publiku, a…

.

Top 5 vašarskih slatkiša

Kakva god da je svetkovina, bila ona u Rumi, Itebeju ili Sonti, stvari su svuda iste - stariji se okupljaju…

.

Top 5 smakova sveta koje sam preživela

Ako ste i vi od onih koji žive za momenat, onda ste definitivno bili u prilici da koristite poslednji dan…

.

Najbolje serije u 2014.

Iz korpusa nekoliko stotina aktuelnih serija nudimo vam najbolje ove godine

.

Električni automobili postaju ogroman problem

Električni automobili postaju ogroman problem u zemlji koja je bila među pionirima na evropskom tlu kada su električna vozila u…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo