...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle

Haljine za svaku curu

08.11.2016.

Bojana Rosić Jovović je najmlađa dizajnerka na novembarskoj nedelji mode. Dolazi iz Crne Gore i prvi put predstavlja svoj rad u Novom Sadu.

.

foto:barinfo.me

Kako si sa svega 17 godina došla na ideju da se baviš modnim dizajnom?

Prvo sam krenula da se bavim manekenstvom, bila sam u modnoj agenciji, radila neke revije, pa onda sam bila predstavnica Crne Gore za mis, tako je počela moja ljubav prema dizajnu i odeći.

Koliko je teško afirmisati se kao mladi dizajner na Balkanu?

Neophodno je u stvaranju biti svestan trenutka, okruženja i tržišta za koje se radi. Jasno imati određenu ciljnu grupu, to ne bi trebalo da doživljavate kao ograničenje, nego kao izazov, podstrek da budete bolji. Za svaki nastali model postoji strepnja da li će se dopasti publici i modnoj kritici.

Kako opisuješ devojke koje nose tvoje haljine?

Iako modeli odišu ženstvenošću i glamurom, namenjeni su ženi sa karakterom, hrabroj, nezavisnoj, samouverenoj, koja zna šta hoće i kako želi da izgleda, atraktivnoj. Haljine koje sam dosad radila videćete na Serbia fashion weeku, skoro svaka cura se može pronaći u mojoj haljini.

bojana rosic jovovic

foto: portalanalitika.me

Šta očekuješ od pojavljivanja na nedelji mode u Novom Sadu?

Nestrpljivo čekam izlazak svojih modela na pistu, a i potom reakcije publike. Ovo je za mene velika prilika koju moram iskoristiti, ipak je to jedan jak modni događaj.

Kakve su bile reakcije publike na dosadašnje revije?

Moja modna priča je tek počela da se razvija, do sada idemo u željenom pravcu i veoma sam zadovoljna. Reakcije su do sada za svaku reviju bile vrlo pozitivne.

Novembarski Serbia Fashion Week traje od 7. do 12. novembra i održava se u Master centru Novosadskog sajma. Ovaj događaj okuplja oko 50 dizajnera širom sveta.

Ines Imamović

Možda te još zanima:

.

Ulepšaj se u taksiju

Serbia Fashion Week će se i ove jeseni pobrinuti da pripadnice nežnijeg pola nauče nešto novo o šminkanju, da stignu…

.

Bliži se Serbia Fashion Week

Internacionalni festival dizajna i mode "Serbia Fashion Week" održava se od 6. do 11. aprila. Nakon uspešnog predstavljanja Serbia Fashion…

.

Tik-tok neće biti prodat, navode kineski vlasnici

Kompanija "Bajtdens", u čijem vlasništvu se nalazi Tik-tok, saopštila je da ne namerava da prodaje tu društvenu mrežu nakon što…

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 Rodnopravnost

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo