...
TRENUTNO20:00 - 21:00Vaš DJ sat

Lifestyle

Dvadeset pivara za vikend u Fabrici

16.05.2016.

Drugi novosadski Festival zanatskog piva biće održan 20. i 21. maja u Kineskoj četvrti. Zbog velikog interesovanja Festival će trajati dva dana, biće duplo više izlagača nego prošle godine, a posetioci će moći da probaju originalna i kvalitetna piva različitih stilova, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u SKCNS Fabrici.

.

Predstavnik pivare "Razbeerbriga" Boris Popov rekao je da ovakvi festivali pomažu razvoju lokalnih kraft pivara, a posetioci ovog festivala moći će da nauče kako da sami naprave pivo u kućnoj varijanti. "Novom Sadu treba jedan ovakav festival i očekuje se da 2016. bude godina revolucije pravog piva. Naša publika uči o pravljenju razlika među kvalitetnim pivom", dodao je Popov. 

Ove godine svoje proizvode predstaviće dvadeset pivara iz Srbije i regiona. Broj posetilaca na prošlogodišnjem festivalu premašio je očekivanja te se ove godine očekuje još veći priliv obožavatelja ovog alkoholnog pića.

"Poučeni iskustvom od prošlog festivala, odlučili smo da samu zonu festivala proširimo na dve lokacije, tako da će osim SKCNS Fabrike i klub "Quarter" biti još jedna od lokacija gde će posetioci moći da degustiraju proizvode neke od najzanimljivijih 20 pivara iz regiona", istakao je portparol SKCNS-a Nemanja Vuković. Nemanja je kroz smeh dodao da nema mesta za paniku, da će biti postavljeno dovoljno toaleta i da će na raspolaganju biti dovoljno vode za ispiranje za one sa delikatnim nepcem. 

O velikom interesovanju govori i činjenica da je prvog dana prodato više od 500 karata. U prodaju je pušten poslednji kontigent ulaznica po ceni od 300 dinara i možete ih nabaviti na Gigstix prodajnim mestima. Ukoliko organizatori procene da je bezbedno, ostavljaju mogućnost da na dan festivala puste u prodaju minimalan broj ulaznica po ceni od 500 dinara. Uz kupljenu kartu dobićete i čašu za degustaciju.

M.V.

 

 

 

Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo