.
Trenutno
Music mix
Lifestyle / Blog

Neopisiva pozitivna energija

24.05.2016.

Omladina JAZAS Novi Sad je omladinska organizacija koja se bavi prevencijom HIV-a i bolesti zavisnosti. Ali šta za mene znači ta organizacija i šta me je navelo da joj se pridružim? 

.

Piše: Ivana Čarapić, omladina JAZAS Novi Sad

Oduvek sam želela da naučim nešto više o psihoaktivnim supstancama i o polno prenosivim bolestima. Jednog letnjeg dana, dok sam još bila u osnovnoj školi, u centru grada videla sam njihovu uličnu akciju koja je na mene ostavila veliki utisak. Još od tad želim da im se priključim.

Taj san sam i ostvarila u septembru prošle godine. Raspitivala sam se kako da se pridružim organizaciji i od drugarice čula da je prošla njihovu obuku i preporučila mi je da i ja to uradim. Kada je bio raspisan konkurs, prijavila sam se i pozvali su me najpre na intervju, a zatim i na obuku za vršnjačkog edukatora. Nisam se pokajala. Od prvog dana su me prihvatili kao deo tima, zajednice. Svake srede imamo sastanak i rado odlazim tamo. Naporno radimo ali se isto tako i družimo, smejemo i zabavljamo.

jazas

Na sastancima je opuštena atmosfera i nekad imamo toliko toga da ispričamo i podelimo međusobno, pa prilično odužimo sa druženjem. Ta pozitivna energija koju delimo međusobno je neopisiva. Svi se i privatno družimo i pomažemo se međusobno. Pored svega toga sam stekla i znanje o oblasti koju volim i veštinu kako da to znanje prenesem drugim vršnjacima.

jazas

Ovim putem pozivam sve čitaoce da nam se pridruže, osete tu magičnu atmosferu mladih i steknu prijateljstvo, znanje i iskustvo.

Ivana Čarapić

.
Blog kao način komunikacije je kod nas prethodnih godina naišao na odličan prijem. Međutim, kao i sve ostalo i njega polako zamenjuju…
.
The xx 28.11.2016. Boćarski dom, Zagreb Perfektna mešavina hromozoma publike i njihovog omiljenog benda dovela je do tačne formule…
.
U našoj zemlji u društvenim inicijativama aktivno učestvuje svega 1% mladih. Ostali mladi su pasivni ili su primorani da zarađuju…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?