...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura

Žurka za Outlook fest prodrmala tvrđavu!

23.05.2015.

Sinoć je u klubu Aronda održana promotivna žurka Outlook festivala, svetskog festivala bass muzike i soundsystem kulture, koji će biti održan od 2. do 6. septembra na hrvatskoj obali.

.

Foto: Tibor Varga

Duh Outlook festivala predstavili su Digitron Sound System iz Zagreba, pioniri soundsystem kulture na Balkanu, zatim Baseline ekipa koja već više od decenije promoviše bass kulturu i muziku u Novom Sadu i novosadski misionari dub zvuka - Sub:tribe.

Digitronci su sami konstruisali svoje ozvučenje tako da su vibracije basa prilično pojačane u odnosu na uobičajeno ozvučenje, ali pritom ne oštećuju sluh. Kada stanete tačno ispred zvučnika, koje najčešće postave preko puta bine na kojoj stvaraju muziku, možete da osetite kako vibracije struje telom i baš je to ono što vas pokreće.

Oni vole da dolaze u Novi Sad, a Andreja iz te ekipe kaže da je ljubav obostrana, zbog nesvakidašnjeg zvuka i posebnog ozvučenja.

"Volimo da dođemo u Novi Sad i ljubav je, čini mi se, obostrana. Svaki put ovdje upoznamo interesantne ljude, stvorimo nova prijateljstva i gradimo lokalnu priču, a na Outlook festivalu ćemo razbiti sa steppers dub zvukom i biće puno, puno, puno basa - nadam se da nećemo urušiti dio tvrđave", kaže Andreja Santro iz Digitron Sound Systema.

Outlook festival dovodi mnogobrojne izvođače dub, reggae, hip-hop, drum'n'bass, garage, dubstep, house i srodne muzičke scene. Festival je poznat po odabiru dinamičnih, uglednih i progresivnih izvođača čija će muzika ispuniti vruće letnje dane i pulsirajuće noći na magičnoj tvrđavi Punta Christo i poluostrvu Štinjan pored Pule.

Ovog puta, na Petrovaradinskoj tvrđavi, Novosađani su uživali u zvuku koji pomera zidove, đuskali su, a neki su proslavili i kraj školske godine. Na žurku su došli čak i stranci - Englezi i Japanci, pa se osetio i duh velikih festivala.

Ulaznice za Outlook trenutno su 88 evra, a možete je kupiti uz pasoš.

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Outlook će sam pisati mejlove?

Microsoftov servis za primanje i slanje mejlova uskoro će dobiti nove opcije.

.

Tamni mood i za Outlook

S obzirom na to da Gmail i Youtube već imaju svoj dark mood, jedini logičan korak bio je da se…

.

Office lakši za korišćenje na telefonima

Zahvljajućuji julskom update-u kompanije Microsoft, korisnici iOs i Android uređaja, moći će Office paket da koriste još jednostavnije. Nove funkcije…

.

Novi Office stiže naredne godine

Microsoft je najavio naredno ažuriranje za Office tokom svog Microsoft Ignite događaja u Orlandu. Office 2019 je planiran za objavu…

.

Outlook festival i promo žurka u NS

Predstavljamo vam osmi po redu Outlook festival u Hrvatskoj. Ugostili smo Šefa iz novosadske organizacije "Baseline" koji nam je najavio…

.

Letnja škola Festivala pomirenja

Letnja škola u okviru Festivala pomirenja “Dare to reconcile: Building peace on the ruins of history” biće održana od 20.…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo