.
Trenutno
Music mix
Kultura

Više od 100 učesnika na “NEO” festivalu

04.06.2019.

Neklasični festival klasične muzike "NEO" biće održan od 6. do 24. juna na više lokacija u Novom Sadu, sa ciljem da  publika bude animirana "ozvučavanjem" različitih, starih i novih prostora, kako otvorenih, tako i zatvorenih. Na trećem NEO festivalu predstaviće se proslavljeni umetnici iz zemlje i inostranstva, dva renomirana orkestra, kamerni sastavi, horovi i mladi talenti, a koncerti će biti ipraćeni i adekvatnim svetlosnim i video projekcijma.

.

"Klasična muzika je temelj ovog festivala, ali će ovogodišnji NEO biti ispunjen i zvucima sevdalinke u jednom drugačijem aranžmanu. Najveće interesovanje kod publike privuklo je muzičko-dramsko delo Priča o vojniku, koje nam donose naš poznati glumac Zijah Sokolović i sjajni muzičari Mate Bekavac (klarinet), Vil Hagen (violina) i Per Rundberg (klavir)", navode organizatori.

Koncerti će biti održani na platou kod katedrale, u saletli Dunavskog parka, na Salašu 137, u Svečanoj sali Gradske kuće, Sinagogi, Crkvi imena Marijinog (Katedrala), Studiju M i Kulturnoj stanici Svilara.

program jpgPrema rečima organizatora, NEO Festival realizuje se u okviru "Tvrđave mira", programskog luka fondacije "Novi SAD 2021- Evropska prestonica kulture", čiji je cilj da se grad, koji je već vekovima mesto ukrštanja mnoštva kultura, afirmiše kao simbol mira, odnosno, tvrđava koja će pokrenuti energiju zajedništva čitavog regiona i naroda koji su povezani bez obzira na sukobe i koji zajedno mogu mnogo da doprinesu jedni drugima.

Osim NEO festivala, od 7. juna do 7. jula biće predstavljen i niz kreativnih sadržaja (koncerti, filmovi, predstave...) u autorstvu domaćih i regionalnih umetnika.

.
Peti po redu „21114 - Film fest” na Novom naselju, održaće se od 13. do 16. juna na dve lokacije u ovom delu Novog Sada! Pored…
.
Omladinska organizacija BalkanIDEA Novi Sad organizuje besplatan tromesečni program radionica nazvan "(Ne) Mogu da odglumim". Program…
.
Otvoren je konkurs za deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkog, nezavisnog i "uradi-sam" filma MikroFAF, koji ove godine nosi…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?