.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura

Više od 100 učesnika na “NEO” festivalu

04.06.2019.

Neklasični festival klasične muzike "NEO" biće održan od 6. do 24. juna na više lokacija u Novom Sadu, sa ciljem da  publika bude animirana "ozvučavanjem" različitih, starih i novih prostora, kako otvorenih, tako i zatvorenih. Na trećem NEO festivalu predstaviće se proslavljeni umetnici iz zemlje i inostranstva, dva renomirana orkestra, kamerni sastavi, horovi i mladi talenti, a koncerti će biti ipraćeni i adekvatnim svetlosnim i video projekcijma.

.

"Klasična muzika je temelj ovog festivala, ali će ovogodišnji NEO biti ispunjen i zvucima sevdalinke u jednom drugačijem aranžmanu. Najveće interesovanje kod publike privuklo je muzičko-dramsko delo Priča o vojniku, koje nam donose naš poznati glumac Zijah Sokolović i sjajni muzičari Mate Bekavac (klarinet), Vil Hagen (violina) i Per Rundberg (klavir)", navode organizatori.

Koncerti će biti održani na platou kod katedrale, u saletli Dunavskog parka, na Salašu 137, u Svečanoj sali Gradske kuće, Sinagogi, Crkvi imena Marijinog (Katedrala), Studiju M i Kulturnoj stanici Svilara.

program jpgPrema rečima organizatora, NEO Festival realizuje se u okviru "Tvrđave mira", programskog luka fondacije "Novi SAD 2021- Evropska prestonica kulture", čiji je cilj da se grad, koji je već vekovima mesto ukrštanja mnoštva kultura, afirmiše kao simbol mira, odnosno, tvrđava koja će pokrenuti energiju zajedništva čitavog regiona i naroda koji su povezani bez obzira na sukobe i koji zajedno mogu mnogo da doprinesu jedni drugima.

Osim NEO festivala, od 7. juna do 7. jula biće predstavljen i niz kreativnih sadržaja (koncerti, filmovi, predstave...) u autorstvu domaćih i regionalnih umetnika.

.
Razgovor će biti održan u utorak, 26. novembra od 18 časova u knjižari Zenit. 
.
Omladinski centar u Novom Sadu, u Kineskoj četvrti, već je trebalo da počne sa aktivnostima i programima za mlade, međutim to…
.
Izložba plakata učenika Škole za dizajn "Bogdan Šuput" pod nazivom "Šta mi daje snagu u vreme emocionalnih kriza" biće otvorena…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?