...
TRENUTNO15:00 - 16:00Vaš DJ sat

Kultura

Više od 100 učesnika na “NEO” festivalu

04.06.2019.

Neklasični festival klasične muzike "NEO" biće održan od 6. do 24. juna na više lokacija u Novom Sadu, sa ciljem da  publika bude animirana "ozvučavanjem" različitih, starih i novih prostora, kako otvorenih, tako i zatvorenih. Na trećem NEO festivalu predstaviće se proslavljeni umetnici iz zemlje i inostranstva, dva renomirana orkestra, kamerni sastavi, horovi i mladi talenti, a koncerti će biti ipraćeni i adekvatnim svetlosnim i video projekcijma.

.

"Klasična muzika je temelj ovog festivala, ali će ovogodišnji NEO biti ispunjen i zvucima sevdalinke u jednom drugačijem aranžmanu. Najveće interesovanje kod publike privuklo je muzičko-dramsko delo Priča o vojniku, koje nam donose naš poznati glumac Zijah Sokolović i sjajni muzičari Mate Bekavac (klarinet), Vil Hagen (violina) i Per Rundberg (klavir)", navode organizatori.

Koncerti će biti održani na platou kod katedrale, u saletli Dunavskog parka, na Salašu 137, u Svečanoj sali Gradske kuće, Sinagogi, Crkvi imena Marijinog (Katedrala), Studiju M i Kulturnoj stanici Svilara.

program jpgPrema rečima organizatora, NEO Festival realizuje se u okviru "Tvrđave mira", programskog luka fondacije "Novi SAD 2021- Evropska prestonica kulture", čiji je cilj da se grad, koji je već vekovima mesto ukrštanja mnoštva kultura, afirmiše kao simbol mira, odnosno, tvrđava koja će pokrenuti energiju zajedništva čitavog regiona i naroda koji su povezani bez obzira na sukobe i koji zajedno mogu mnogo da doprinesu jedni drugima.

Osim NEO festivala, od 7. juna do 7. jula biće predstavljen i niz kreativnih sadržaja (koncerti, filmovi, predstave...) u autorstvu domaćih i regionalnih umetnika.

Možda te još zanima:

.

Nedelja pozorišta u SKC Fabrici

Manifestacija "Nedelja pozorišta" biće održana u SKCNS Fabrici od 16. do 28 aprila, a ovogodišnji program predstavlja zanimljiv odabir predstava…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo